• Naslovna
  • Društvo
  • Udruga Čarobni svijet organizirala okrugli stol „Smetnje u učenju i razvoju koje otežavaju razvoj djeteta“

Udruga Čarobni svijet organizirala okrugli stol „Smetnje u učenju i razvoju koje otežavaju razvoj djeteta“


Udruga za djecu i mlade “Čarobni svijet” organizirala je okrugli stol „Smetnje u učenju i razvoju koje otežavaju razvoj djeteta” i to u okviru programa “Tim podrške” koji već dvije godine okuplja stručnjake koji pružaju podršku djeci, mladima i roditeljima.

Inicijativu Udruge objeručke je prihvatila Osnovna škola Domovinske zahvalnosti koja je osigurala prostor za održavanje okruglog stola na kojem su sudjelovale 24 osobe, a riječ je o predstavnicima organizacija i institucija koje rade s djecom i mladima u Kninu.

Sudjelovali su predstavnici Dječjeg vrtića Cvrčak, Osnovne škole Dr. Franje Tuđmana, Osnovne škole Domovinske zahvalnosti, Udruge za osobe s invaliditetom Sv. Bartolomej, Doma zdravlja Knin, Centra za socijalnu skrb Knin te Udruge Čarobni svijet.

Naglasak je stavljen na djecu čije su smetnje u razvoju i učenju neprepoznate, umanjene ili ignorirane. Stručnjaci su kao glavne probleme istaknuli izloženost ekranima i manjak igre. Suradnja među stručnjacima, partnerski odnos među institucijama te suradnja između institucije i obitelji istaknuti su kao ključni faktori u detektiranju i otklanjanju poteškoća.

Izražena je i potreba za edukacijom stručnjaka o smetnjama i teškoćama u učenju i razvoju, ali i za edukacijom o komunikaciji.

Za kraj posebno veseli činjenica da su svi sudionici pozdravili inicijativu redovnih održavanja ovakvih susreta te volju za ponovnim susretom.

Izbornik