• Naslovna
  • Kultura
  • U Orliću sutra dvije predstave: Gola u Kavezu” (17:00) i “Čudo” (19:30) s Ecijom Ojdanić, Barbarom Nolom i Anom Begić

U Orliću sutra dvije predstave: Gola u Kavezu” (17:00) i “Čudo” (19:30) s Ecijom Ojdanić, Barbarom Nolom i Anom Begić


U okviru projekta “Društveno-kulturnog centra Biskupija” Udruga “Scientia populo” organizira sutra (utorak) u Domu u Orliću gostovanje kazališta Moruzgva s dvije predstave.

U 17 sati na rasporedu je “Gola u kavezu”, a u 19:30 “Čudo”. Nastupaju renomirane glumice Ecija Ojdanić, Barbara Nola i Ana Begić.

Ulaz je besplatan.

Gola u kavezu je hit komedija u kojoj glume tri hrvatske kazališne, filmske i televizijske zvijezde Barbara Nola, Ecija Ojdanić i Ana Begić. U predstavi kroz osobne sudbine triju žena progovaraju o temama koje tište žene današnjice te o univerzalnim problemima suvremenog društva (međuljudskim odnosima, nedostatku komunikacije, majčinstva, strah od majčinstva, prijateljstvu, usamljenosti, kidanju veza s roditeljima, strahu…)

Ovo je, naravno, i priča o ljubavi tri dobre prijateljice, naizgled različitih životnih putova, temperamenta i karaktera.

Čudo
Nakon nagrađivane hit predstave “Vla-Vla-Vlajland cabaret”, isti autorski tim nastavlja suradnju na novom projektu s istim dramskim licem koje tumači Ecija Ojdanić, ali, naravno, u novim fabularnim okolnostima.

Na vlaškom dijalektu, u uzburkanom moru tranzicijske društveno političke stvarnosti, pokušavajući zadržati zdrav razum i poimanje morala, naša heroina se bori s vidljivim i nevidljivim demonima u muškom ringu političke borbe. U toj će borbi na jedan način pobijediti, ali na drugi način izgubiti. Postat će predsjednica, ali će to platiti životom.

Dualnost pojma “uspjeh” glavna je metafizička okosnica ove priče. Kroz razne faze političke evolucije i devolucije, Eciji Ojdanić će se u mnogim komičnim karakterima pridružiti glumac Matija Šekoranja kojemu je ovo druga uloga u kazalištu Moruzgva.

Izbornik