• Naslovna
  • Rad gradske uprave
  • Gradsko vijeće: Točka dnevnog reda o pripajanju kninskog Komunalnog poduzeća šibenskom – povučena s dnevnog reda

Gradsko vijeće: Točka dnevnog reda o pripajanju kninskog Komunalnog poduzeća šibenskom – povučena s dnevnog reda


Sedmu sjednicu Gradskoga vijeća Grada Knina obilježila je rasprava o prijedlogu Odluke o davanju suglasnosti gradonačelniku da u funkciji člana Skupštine Komunalnog poduzeća donese odluke o pripajanju Komunalca Vodovodu i odvodnji Šibenik, izvijestio je HRT Radio Knin.

Naime, pripajanje isporučitelja vodnih usluga na određenom uslužnom području utvrđeno je Zakonom o vodnim uslugama. Uslužno područje u Šibensko-kninskoj županiji obuhvaća sve gradove i općine osim općina Kijevo i Civljane kao i neka naselja iz Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije.

Gradonačelnik Marijo Ćaćić protivi se ovom prijedlogu i još je krajem prošle godine pokrenuo postupak ocjene ustavnosti jer smatra da je Zakon suprotan Ustavu. „Pripajanje Komunalnog poduzeća i šibenskog Vodovoda i odvodnje onemogućilo bi razvoj naše mreže,utjecalo bi na kvalitetu pružene usluge te bi u dogledno vrijeme dovelo do značajnog povećanja cijene vode“, istaknuo je gradonačelnik te naglasio da vijećnici s njegove liste neće glasovati za ovakav prijedlog.

Vijećnik Mosta, Tomislav Čolak postavio je pitanje koje su sankcije ako se ne izglasa ovakav prijedlog.

Pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Sanda Petrović Brnić odgovara da nema novčane kazne već bi država uskratila financiranje nekih projekata poput građenja i rekonstrukcije vodnih građevina.

HDZ-ova Ana Marić pitala je pak gradonačelnika zašto od vijećnika traži da se glasa protiv prijedloga kad ga je on stavio na dnevni red. Ćaćić kaže da po Zakonu o lokalnoj upravi i samoupravi mora od vijećnika zatražiti ovakvu suglasnost .

Potom je za govornicu izašla Anja Šimpraga, SDSS i poručila kako bi bilo najpametnije da se ova točka povuče s dnevnoga reda jer ovo nije stranačko pitanje već pitanje od interesa svih građana Knina.

Uslijedila je dulja stanka pa su gotovo pola sata vijećnici raspravljali što je najbolje učiniti. U konačnici gradonačelnik je izvijestio da su se jednoglasno dogovorili da se točka povuče s dnevnoga reda i da se o ovome raspravlja na idućoj sjednici Gradskoga vijeća.

Tekst: HRT Radio Knin
Foto: Arhiva Hukneta

Izbornik