• Naslovna
  • Sponzorirani članak
  • Održana završna konferencija projekta udruge ZvoniMir ‘Zaželi joj zapošljavanje II’: 33 žene pomogle 250 obitelji

Održana završna konferencija projekta udruge ZvoniMir ‘Zaželi joj zapošljavanje II’: 33 žene pomogle 250 obitelji


Godinu dana rada gerontodomaćica kroz projekt udruge ZvoniMir “Zaželi joj zapošljavanje II” upravo završava, pa smo iskoristili priliku i pobrojili sve postignute rezultate koji su ujedno i predstavljeni na završnoj konferenciji.

Projekt Zaželi joj zapošljavanje II provodio se na područjima gradova Knin, Skradin i Drniš te općinama Kistanje, Ervenik i Biskupija. Izravno su utjecali na više od 250 obitelji kroz zapošljavanje 33 žene u nepovoljnom položaju na tržištu rada, koje su skrbile o 201 starijoj osobi ili osobama u nepovoljnom položaju odnosno osobama s invaliditetom.

Tijekom 12 mjeseci radnog odnosa projekta podijelili su 2160 paketa starijim i nemoćnim osobama sa higijenskim potrepštinama koje su poslužile u održavanju njihovih domaćinstava i osobne higijene, a zapošljavanjem 33 osobe su kroz uplaćene prireze i poreze povećali i budžete lokalnih zajednica.

U suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem – Knin, 10 zaposlenica je osposobljeno za zvanje „sakupljačica i prerađivačica ljekovitog bilja“ što im je otvorilo mogućnost proizvodnje kozmetičkih i ljekovitih pripravaka kojima kroz kućnu radinost mogu osigurati prihode. Ujedno ih ova priznata edukacija stavlja u konkurentniji položaj na tržištu rada gdje se mogu istaknuti stečenim vještinama.

Partneri na projektu bili su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Šibenik i Centar za socijalnu skrb Knin.

Vrijednost projekta Zaželi joj zapošljavanje II u iznosu 2.676.701,63 kn u cijelosti je financirana iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali za razdoblje 2014.- 2020. godina.

– Završnu konferenciju smo zaključili postignućem svih planiranih rezultata i snažnom željom da se ova programska ideja nastavi na zadovoljstvo svih koji su bili uključeni u projekt Zaželi joj zapošljavanje II – poručili su iz udruge ZvoniMir.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge Zvonimir.

Izbornik