• Naslovna
  • Rad gradske uprave
  • Gradsko vijeće: Iduće godine u funkciji Poduzetnički centar i 3i inkubator, projekti vrijedni 45,5 milijuna kuna

Gradsko vijeće: Iduće godine u funkciji Poduzetnički centar i 3i inkubator, projekti vrijedni 45,5 milijuna kuna


Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća usvojen je prijedlog da upravljanje budućim Poduzetničkim centrom i 3i inkubatorom preuzme Lokalna razvojna agencija Matica.

Gradonačelnik Marijo Ćaćić upoznao je vijećnike i javnost dokle se stiglo s tim projektima.

– Oba projekta su vrijedna oko 45,5 milijuna kuna. Na području Knina nikad nismo bili svjedoci ulaganja tolikih sredstava u poduzetničku infrastrukturu. Pojavljuju se već i investitoti koji su zainteresirani za ulaganje u te prostore. Prvi projekt koji će biti gotov je 3i inkubator, odnosno informacijsko inovacijski inkubator kao jedan hardver u kojem će se razvijati informacijske tehnologije. Građevinski je u potpunosti završen i preostala je još provedba postupka javne nabave opreme i namještaja. Taj postupak je pri kraju – izvijestio je gradonačelnik. Predstavio je i nove informacije o Poduzetničkom centru.

– Radovi u Poduzetničkom centru u bivšoj tvornici Kninjanka idu svojim tokom. Očekujemo da će se radovi završiti do polovice travnja iduće godine s mogućim produljenjem ne više od mjesec dana. Već su nam se sada javili pojedini investitori koji su zainteresirani za zakup prostora. Neki su iz Knina koji planiraju proširiti svoje djelatnosti, a već ste čuli za investitora iz Austrije koji je spreman uložiti znatna sredstva i otvoriti pogon s 300 radnih mjesta. Imali smo kontakte i s DIV-om koji je zainteresiran za širenje svoje proizvodnje i to je taj efekt koji smo htjeli postići – poticanje spirale razvoja na području Knina. Procedura izdavanja poslovnih prostora za oba projekta ići će preko Lokalne razvojne egencije Matice – kazao je gradonačelnik.

I. Š.

Izbornik