• Naslovna
  • Kultura
  • ŽENE MAŠINE dolaze u Knin; U petak iza A3 koncert benda ŽEN, u subotu radionice

ŽENE MAŠINE dolaze u Knin; U petak iza A3 koncert benda ŽEN, u subotu radionice


ŽENE MAŠINE dolaze u Knin!!!

U petak u 20 sati iza kluba A3 koncert će održati bend ŽEN, a u subotu su na programu radionice i to u
16h Radionica etno pjevanja, u 18h Radionica sitotiska, a u 21h Radionica VJinga.

O načinu prijave informirajte se na kraju ovog članka.

Ulaz je beplatan, no zbog ograničenog broja ljudi, organizatori mole da rezervirate svoje mjesto za šankom do petka.

ŽEN

ŽEN je audio vizualni projekt osnovan 2010. od kada su izdali tri studijska albuma – I onda je sve počelo (2013), Jantar (2015) i Sunčani ljudi (2017) te kompilacijski album remixa Blender izdan 2020. Održali su oko 400 koncerata širom Europe, od Grčke do Estonije, od Francuske do Bugarske. Njihove pjesme emitirane su u programima mnogih radija – između ostalog i na KEXP Seattle i londonskom BBC radiju. Prošle godine su napravile i pjesmu Mnogi za film Časna posla, a nedavno su izdale novi singl Uroni u san kojim najavljuju četvrti album.

RADIONICA PJEVANJA

Na radionici etno pjevanja naučiti ćete nekoliko tradicijskih pjesma iz regije metodom “po sluhu”, a osim toga učiti će se tehnike zagrijavanja glasa i upjevanja. Svi su dobrodošli, potrebna je želja za pjevanjem, no ne i predznanje.

Voditeljica je Tajana Josimović. Diplomirala je komparativnu književnost i španjolski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Neformalno obrazovanje od 2008.g. stječe pjevačkom praksom u Le Zboru pod vodstvom Lidije Dokuzović. Pohađa radionice i glazbene kampove etno glazbe (Ethno Grožnjan, TradInEtno), a od 2014. radi s vokalnim sastavom VINS, te vodi tematske radionice za odrasle i djecu. Koordinatorica je programa u udruzi Prostor Plus iz Rijeke.

RADIONICA VJ-INGA

Radionica VJ-inga namijenjena je svima koji imaju interes za video projekcije, bez obzira na prethodno iskustvo. Svrha je radionice da polaznike uvede u svijet VJ-inga kroz vizualnu igru analognih i digitalnih projekcija. Uz kreativno kombiniranje grafoskopa, projektora i računala raspršit će maštu po zidovima. Sva potrebna oprema bit će osigurana na radionici, a polaznici mogu ponijeti svoje materijale ukoliko to žele.

Voditeljica je Tanja Minarik. Multimedijalna je umjetnica, diplomirala na preddiplomskom studiju Film i Video na Umjetničkoj akademiji u Splitu, te na diplomskom studiju Novih medija na ALU u Zagrebu. U svom radu se koristi raznim aspektima video umjetnosti i oblikovanja – audio/vizualnim izvedbama, instalacijama, video mapiranjem, interaktivnim instalacijama, montažom, animacijom.

RADIONICA SITOTISKA

Na radionici sitotiska bit će predstavljena tehnika manualnog tiskanja sitotiskom na papir i tkaninu.
Radionica je namjena svima koje zanima sitotisak, a pogotovo glazbenicima/cama i umjetnicima/cama i članovima/cama raznih kolektiva koji žele radi ti svoj „merch“, jer su u radionicu uključeni i tips&tricks vezano za izradu vlastitog merchandisea.

Svi potrebni materijali će biti osigurani, no po želji možete donjeti svoju majicu, duksu ili stolnjak na kojima možete otisnuti neki od motiva.

Voditeljica je Eva Badanjak, glazbenica, glazbena producentica, ilustratorica i dizajnerica. Diplomirala modni dizajn na Tehnološko tekstilnom fakultetu u Zagrebu, završila obrazovanje za grafičkog dizajnera na učilištu Algebra. Sitotiskom se bavi od 2012.godine, samostalno i u sklopu Sito(s)tisak radione u AKC Medika.

Ulaz i sudjelovanje na svim programima je besplatan (uz prethodnu prijavu). Prijave na radionice primamo putem maila: zenemasine@gmail.com

U subject maila upišite: PRIJAVA

Program organiziraju udruga Atribut i kolektiv Živ žav. Program se provodi kroz platformu Clubture.

Donatori programa i razmjene i suradnje su:
● Ministarstvo kulture Republike Hrvatske
● Grad Zagreb – gradski ured za kulturu
● Zaklada “Kultura nova”
● Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva / kroz projekt Centri znanja

Izbornik