• Naslovna
  • Kultura
  • U srijedu na tvrđavi predstavljanje romana za djecu Damira Hoyke

U srijedu na tvrđavi predstavljanje romana za djecu Damira Hoyke


Poznati fotograf Damir Hoyka predstavit će u srijedu u Kninskom muzeju na tvrđavi u 19 sati svoj prvi roman za djecu naziva: „Pustolovine Tizi Enili: Eksperiment“.

Pustolovine Tizi Enili su roman u nastavcima za čitatelje od 7-18 godina, ali pisan na način da bude zanimljiv svima, posebice njihovim obiteljima i edukatorima. Koncept je takav da čitatelj putem napete i zabavne akcijske fabule pune preokreta, spontano dolazi do znanja, metoda učenja i poticaja na razvoj svojih sposobnosti.

Glavna junakinja je radoznala desetogodišnja djevojčica Tizi Enili koja s roditeljima vrhunskim znanstvenicima živi u gradu Gea na istoimenom otoku. Tamo pohađa školu u sklopu znanstvenog instituta kojem je ‘misija’ omogućiti čovječanstvu napredak i kvalitetniji život. U toj se školi naprednim edukativnim metodama nastoji otkrivati i razvijati individualne sposobnosti svakog učenika. Tim sistemom nastoji se doskočiti problemima zbog kojih mnogi vrhunski talenti prolaze ‘ispod radara’ ili zbog neprilagođene edukacije ne razvijaju svoje pune potencijale.

Jedna od temeljnih ideja djela je da svi imamo sposobnosti učiniti svijet boljim, samo ih trebamo otkriti i razviti. Kroz radnju se čitatelje upoznaje sa sistemima koje i sami mogu primjeniti za svoj napredak, čime se sugerira da uz poboljšane edukativne metode svatko može realizirati maksimum svojih potencijala (talenata) i doprinijeti misiji.

Kako bismo imali što zanimljiviju promociju u koju je publika uključena (na samoj promociji roman neće biti moguće kupiti), predlažemo da zainteresirani knjigu nabave unaprijed.

Knjiga se može nabaviti direktno od autora preko ove poveznice.

I. Š.

Izbornik