Konstituirano Gradsko vijeće; Dragan Miličević predsjednik


Danas je konstituirano Gradsko vijeće Grada Knina, a za predsjednika je jednoglasno izabran Dragan Miličević s Kandidacijske liste grupe građana nositelja Marka Jelića.

Potpredsjednice su Anja Šimpraga (SDSS) i Ana Marić (HDZ). Protiv izbora Anje Šimprage bili su vijećnici HDZ-a, a Ana Marić izabrana je jednoglasno.

Nakon današnjih glasovanja jasno je da će većinu u vijeću činiti šest članova Kandidacijske liste grupe građana nositelja Marka Jelića zajedno s dvoje članova SDSS-a.

U svom obraćanju predsjednik Gradskog vijeća Dragan Miličević je istaknuo da će se voditi politikom ljubavi, a ne politikom korupcije, nepotizma i egocentrizma.

Osim vijećnika, prisegu su dali gradonačelnik Marijo Ćaćić i njegovi zamjenici Kristina Perić i Željko Džepina. Ćaćić je naglasio kako očekuje konstruktivnu suradnju svih vijećnika u kreiranju rješenja za razvoj grada.

Na početku sjednice bilo je burno budući da nisu prošli prijedlozi HDZ-a za izbor njihovih vijećnika u radna tijela vijeća. Vijećnici HDZ-a predbacili su vladajućima nedostatak političke kulture. Odgovoreno im je da je praksa svih prijašnjih saziva vijeća bila takva da se u radna tijela ne biraju vijećnici oporbe.

Kandidacijska lista grupe građana nositelja Marka Jelića u Gradskom vijeću ima šest vijećnika, a oni su Dragan Miličević, Spomenka Martić, Davor Ilić, Marko Vujasinović, Marjan Blažević i Slavko Krvavica.

Šest vijećnika ima i HDZ, a danas su prisegnuli Ana Marić, Goran Mrnjavac, Nino Grabić, Ante Dujić, Antonija Anić-Matić i Mario Krišto.

SDSS ima dvoje vijećnika, Anju Šimpragu i Dušana Milivojevića, a Most jednog vijećnika – Tomislava Čolaka.

I. Š.

Izbornik