Završno obraćanje kandidata za gradonačelnika Marija Ćaćića


“Poštovane moje Kninjanke i Kninjani!

Pred vama je velika odluka, odlučujete o sudbini sebe, svoje obitelji, cijelog našeg grada i županije. Možda se čini jednostavnim i bezazlenim, ali to zaokruživanje broja ispred imena svog favorita daje vam veliku moć, daje vam slobodu i, što je najbitnije, pred vas stavlja i odgovornost.

Odluka koju u nedjelju donesete će se svakako odraziti na budućnost svih građana našeg grada i dugoročno će odrediti smjer u kojem će se grad razvijati. Zbog toga apeliram na vas, drage moje Kninjanke i Kninjani, da dobro promislite prije donošenja tako važne odluke.

Na ovim izborima imate izbor između osoba koje su imale priliku dokazati se u svome poslu. Odvagnite tko je više napravio za grad, tko je bio transparentan, a tko je lagao, prikrivao i uhljebljivao svoje stranačke poslušnike, tko je otvoreno komunicirao, a tko se sakrivao iza blindiranih vrata i zaštitara. Odvagnite tko je radio cijeli mandat, a tko je cijeli mandat samo pričao o radu i opstruirao rad drugih, zatim tko se odgovorno odnosio prema gradskoj imovini, a tko ju je uništavao. Kad ovako odvagnete, odluka i nije toliko teška.

U ovoj kampanji smo svjedočili brojnim, vrlo bezobraznim podvalama, napadali su nas osobno, a drznuli su se dirati i u naše obitelji. U nedostatku osobnih kompetencija pokušali su ocrniti nas i naša osobna i profesionalna postignuća. Njima je jednostavno nepojmljivo da netko može bez fige u džepu raditi za boljitak svog grada, da uz to može i imati karijeru i ne nastupati kao karijerni političar. Njima je nepojmljivo da se svi natječaji mogu provoditi transparentno, bez namještanja i uhljebljivanja, da se projekti mogu provoditi bez uzimanja kojekakvih osobnih i stranačkih provizija.

U svojim napadima su instrumentalizirali i pojedine medije pa smo svjedočili brojnim bezumnim hajkama na naše kandidate. Ipak vjerujem da naš narod nije ograničen, kako ga oni pokušavaju prikazati, nego da jasno raspoznaje lažove, manipulatore i uhljebe od ljudi koji poštenim i ustrajnim radom rade na boljitku svih naših građana.

Dakle, u nedjelju svi biramo želimo li se vratiti u ona prošla, nadam se i svršena, mračna vremena, ili želimo živjeti u naprednom gradu dinamičnog gospodarstva, kulturnog života, sa naprednom socijalnom infrastrukturom i mnogobrojnim društvenim sadržajima. Ovim putem vas pozivam da izađete u što je moguće većem broju i da svojim glasom date stvarni legitimitet onom kandidatu kojeg smatrate boljim za naš grad.

Dakle, ovo je tvoj grad i imaš izbor odabrati u kojem smjeru će se dalje razvijati.

Tvoj je grad, i tvoj je i izbor!”

Marijo Ćaćić, mag. oec.

Izbornik