Svoj prvi europski projekt knjižnica uspješno privodi kraju


Suvremeno informacijsko doba, nadilazeći zemljopisne različitosti, nametnulo je novu društvenu praksu, medije i načine kreiranja značenja, a time i novu interpretaciju pismenosti. Danas su zato potrebne različite vrste funkcionalne pismenosti, a svjesna toga Narodna knjižnica Knin pokrenula je u veljači 2020. godine projekt „Razvoj digitalne, informatičke i medijske pismenosti u Kninu“.

Sada se taj projekt uspješno privodi kraju, a njegovu provedbu nije omela ni pandemija koronavirusa.

Na brojnim radionicama i predavanjima sudionici su usvojili znanja i vještine iz digitalne, informatičke i medijske pismenosti, ali i one poslovne kako bi bili konkurentni, ali i kompetentni na tržištu rada.

Koristi od projekta će imati i svi građani, a ne samo sudionici jer je knjižnica nabavila 108 tisuća kuna vrijednu računalnu i drugu digitalnu opremu koju će koristiti svi Kninjani.

Ovaj uspješni i za zajednicu višestruko korisni projekt završit će za nešto više od dva mjeseca, u kolovozu ove godine.

Projekt vrijedan 637 tisuća kuna financiran je iz Europskog socijalnog fond kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. kroz poziv „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“.

Huknet/sponzorirani članak

Izbornik