Marko Jelić u Kninu ugostio Ivicu Žuvelu, kandidata za zadarskog župana


Dr.sc. Marko Jelić u Kninu se sastao s doktorom Ivicom Žuvelom, nezavisnim kandidatom za zadarskog župana. Jelić i Žuvela, između ostalog, razgovarali su o suradnji županija u području zdravstva.

– Razgovarali smo o mnogim temama, a najviše o zdravstvu. Prva stvar koju ćemo napraviti jest umrežavanje bolničkog informatičkog sustava Općih bolnica Zadar i Šibenik s KBC-om Split. Želimo da Dalmacija bude primjer Hrvatskoj. Nevezano za zdravstvo, složili smo se da nam je interes cesta Knin-Žegar-Obrovac te revitalizacija željezničke pruge Zadar-Knin – istaknuo je Jelić.

Doktor Žuvela kazao je kako je Knin primjer grada koji je napredovao u prošlom izbornom ciklusu.

– Ta činjenica mi daje nadu kako nezavisni kandidati mogu raskinuti okove jednostranačkog, usudio bih se reći lošeg vladanja svojom “utvrdom” i od nje napraviti bolji dom za sve, a ne samo za one podobne – kazao je Žuvela.

Žuvela i Jelić složni su da rad na poboljšanju zdravstvenog sustava treba biti prioritet.

– Što se tiče zdravstva i potrebe umrežavanja bolničkog informatičkog sustava, nema nikakvog smisla da pacijenti nose hrpu nalaza sa sobom za slučaj hitnosti ili kontrolnog pregleda u drugom gradu. Nadalje, moramo poraditi na pravovremenom raspisivanju i financiranju specijalizacija te osiguranju uvjeta za rad i ostanak mladih liječnika. Postoje mnoge nepravilnosti u radu zdravstvenih ustanova koje posljedično imaju odljev sredstava i kadrova. Brodska i helikopterska služba u 2021.godini nisu utopija, zajedno možemo i to ostvariti. Turizam u Dalmaciji, od Dinare, Velebita, Biokova do otoka mora imati ”support” medicinske struke, kao jamstvo sigurnosti turistima i lokalnom stanovništvu – ističu Žuvela i Jelić.

Huknet/sponzorirani članak

Izbornik