Info kampanja projekta razvoja pismenosti – u punom jeku


Info kampanja projekta razvoja pismenosti u Kninu – u punom je jeku.

Dakako, riječ je o projektu razvoja digitalne, informatičke i medijske pismenosti kojega provodi Narodna knjižnica Knin, a kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Info promocija projekta se, uz web stranicu i društvene mreže, provodi i kroz info kampanju „e – START“ putem info pulteva. Na jedan od njih možete naići i na glavnom kninskom trgu. Svi koji se zaustave na pultu dobit će kvalitetne informacije o projektu, a bit će pozvani i na sudjelovanje kao i na aktivni utjecaj na prevenciju socijalne isključenosti.

A evo koje nas sve aktivnosti očekuju u okviru projekta.

U okviru predavanja „Što je to medijska pismenost“ sudionike se upoznaje s temeljnim pojmovima pismenosti kao i vrstama i ulogom medija u suvremenom društvu te ih se potiče da kritički konzumiraju medijske sadržaje i obrane se od medijske manipulacije.

Kroz radionicu „Digitalna pismenost“ obuhvaćaju se različite vještine poput rada sa softverskim alatima za obradu teksta, tablica i fotografija. Obuhvaća se i korištenje elektroničke pošte, internetskih pretraživača, web preglednika i aplikacija pomoću kojih se stvaraju prezentacije. Tu su i pristup online komunikacijskim kanalima kao i sva ostala praktična znanja koja pomažu kod pristupanja već postojećem digitalnom sadržaju ili u kreiranju vlastitog.

Na radionici „Budi kreativan“ sudionicima se na interaktivan način predstavlja kreativnost kao mentalni proces koji uključuje stvaranje novih ideja i pojmova ili rješenja problema ili pak novih poveznica između postojećih ideja ili pojmova. Također prezentiraju se komunikacijske vještine poput aktivnog slušanja, “JA poruka” i asertivnih poruka, govora tijela te „meke“ i „tvrde“ vještine komunikacije.

Radionica „E – životopis“ sudionike savjetuje kako izraditi valjani životopis putem kojega će zainteresirati poslodavca, kako sastaviti motivacijsko pismo te kako se u najboljem svjetlu prikazati na razgovoru za posao.

Na predavanju „START UP“ predstavljaju se startupovi kao tvrtke temeljene na novim tehnologijama te koncentrirane oko malih grupa ljudi koji su uvjereni da će riješiti problem na nekonvencionalan način te da će svojim pristupom izazvati pozitivne promjene u društvenoj zajednici.

Na okruglom stolu „Važnost izvaninstitucionalnih usluga“ govori se o mogućnosti izvaninstitucionalnog pružanja usluga pojedinim društvenim skupinama i njihovom zbrinjavanju.

Nositelj projekta je Narodna knjižnica Knin, a financira ga u stopostotnom iznosu Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Iznos bespovratnih sredstava je 636.895,00 kuna.

Huknet / sponzorirani članak

Izbornik