• Naslovna
  • Sport
  • Kristina Jakovljević juniorska klupska viceprvakinja Europe

Kristina Jakovljević juniorska klupska viceprvakinja Europe


Kristina Jakovljević iz TK DIV Knin juniorska je klupska viceprvakinja Europe.

Danas su dva člana Taekwondo kluba DIV Knin nastupila na Europskom klupskom prvenstvu u Zagrebu u Kristalnoj dvorani hotela Westin.

Kristina Jakovljević je u teškom ždrijebu pobijedila jednu od favoritkinja, Lauru Rodriguez Marquina iz Španjolske rezultatom 6:6 – zlatna runda.

U drugom kolu rutinski je svladala predstavnicu Bugarske. U finalnoj borbi protiv Litve ipak se osjetio umor jer Kristina je tek prije sedam dana izašla iz izolacije. Nakon rezultata 3:3 išlo se na zlatnu rundu koja je donijela neriješen rezultat pa su suci morali odlučivati o pobjedniku.

– Ipak mi smo zadovoljni jer Kristina se kvalificirala na prvenstvo Europe do 21 godine koje će se održati naredne godine – kazali su iz kluba.

Mateo Pratljačić odlično je otvorio prvu rundu 8:1, druga runda završila je 13:13, a treću rundu izgubio je 13:15.
Sutra se po rasporedu bori Josip Teskera.

Za klupsko EP prijavljeno je ukupno 855 sudionika od čega 616 natjecatelja u ženskim i muškim kategorijama mlađih kadeta, kadeta, juniora, mlađih seniora i seniora. Prijavljeni su natjecatelji iz 42 države s četiri kontinenta, ukupno 153 ekipe, od čega je 11 nacionalnih reprezentacija i 13 olimpijaca za OI u Tokiju 2021.

Iz Hrvatske je prijavljeno 29 klubova i 167 natjecatelja.

Izbornik