• Naslovna
  • Društvo
  • U županiji je ukupno 317 zaraženih Covidom od kojih 90 posto imaju samo blaže simptome

U županiji je ukupno 317 zaraženih Covidom od kojih 90 posto imaju samo blaže simptome


Huknet je već u srpnju prestao sa svakodnevnim prebrojavanjem zaraženih na području naše županije jer smatramo da nikakve javnozdravstvene koristi od takvog izvještavanja nema. Dapače, mišljenja smo da se na taj način nepotrebno šire i održavaju strah i panika među stanovništvom.

Danas ćemo ipak izvijestiti o trenutačnom stanju, ali na malo drugačiji način nego što to radi većina ostalih medija u zemlji koji u svojim naslovima stavljaju samo broj zaraženih, bez pojašnjenja u kakvom su stanju ti zaraženi. Mi smo odlučili u naslov staviti koliko od tih zaraženih ima samo blaže simptome.

Dakle, kako je danas izvijestio županijski Stožer civilne zaštite, trenutno je u našoj županiji 317 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. Od tog broja 285 ima blaže kliničke simptome, a 32 osobe liječe se na odjelu infektologije šibenske bolnice. U postocima 89,91 posto zaraženih ima blaže kliničke simptome, a 10,09 posto se nalazi na bolničkom liječenju.

Nažalost, mnogi ljudi ne čitaju cijeli članak nego samo naslov. Zamislite da je naslov ovoga članka bio: “Alarmantne brojke: Čak 317 oboljelih u županiji”. Nadamo se da vam je sada jasno koliko način izvještavanja utječe na oblikovanje “istine” koju nam mediji svakodnevno serviraju.

Huknet (R)

Izbornik