Advent u Kninu ove godine se neće održati


Piše: Organizacijski tim Adventa u Kninu

U ime organizatora manifestacije Advent u Knina; Grada Knina i Turističke zajednice Grada Knina, obraćamo se svim građanima i posjetiteljima naše najšarenije i najveselije godišnje manifestacije. U ovim neizvjesnim vremenima, s još neizvjesnijom budućnosti, odlučili smo da se manifestacija Advent u Kninu ove godine ipak neće održati.

Advent u Kninu, u zadnjih nekoliko godina, pokazao se kao vrijedna i potrebna manifestacija grada Knina, koja, osim što pruža sadržaj našim građanima, šalje i jednu lijepu, pozitivnu sliku Knina. Sliku Knina na koju smo svi zajedno ponosni. Manifestacija je to koja okuplja građane, ujedinjuje, djeci osobito, ali i svima ostalima, stavlja veliki osmijeh na lica te nas na dostojanstven način oprašta od tekuće i uvodi u novu godinu.

Izvjesno vrijeme je potrošeno na promišljanje hoćemo li i na koji način organizirati ovogodišnji Advent u našem gradu. Imali smo na umu sve okolnosti, sigurnost i zdravlje svih građana i naših gostiju, uvjete, mjere i preporuke. Također, ono što je vrlo bitno, imali smo na umu i neizvjesnu budućnost, ne samo za Knin, već za cijeli svijet. U takvoj situaciji, sve neophodno i nesigurno, gubi na važnosti i ustupa mjesto važnijim stvarima.

Naš zadatak je, skupa sa svima vama, ponašati se i djelovati u skladu s mogućnostima i okolnostima, odgovorno radi naših bližnjih i sugrađana. Iako će se manji dijelovi Adventa; poput Božićnog sajma i natjecanje u najbolje okićenim kućama, balkonima i poslovnim prostorima, ipak održati, većina toga, a osobito zabavni program, ove godine se neće održati.

Pozivamo sve građane, ove godine, a u skladu s okolnostima koje nas okružuju i preporukama, proslavite blagdane unutar svojih domova i obitelji, sa malim krugom vaših velikih ljudi, sa najbližima. Svima će nam dobro doći povratak onim pravim i istinskim vrijednostima; obitelji, brizi za svoje zdravlje i zdravlje najbližih, prijateljima, zajedništvu i strpljenju.

Vjerujemo kako ćemo u idućoj godini biti u mogućnosti proslaviti sve što nismo u ovoj, zato trebamo svi zajedno čuvati energiju, pronaći mir na kraju ove turbulentne godine i svakako, bez obzira na sve, dostojanstveno ispratiti ovu godinu i ući s veseljem i pozitivnom energijom u novu godinu.

Svim dosadašnjim sudionicima adventskog programa, stojimo na raspolaganju za dodatne informacije, eventualne prijedloge, pomoć i podršku.

Izbornik