Edukacije u sklopu projekta Čarobni svijet


U sklopu projekta Čarobni svijet Pučko otvoreno učilište Korak po korak održalo je sklop radionica za stručnjake koji rade s djecom.

Tako su članovi Udruge Čarobni svijet, nastavnice, učiteljice, odgojiteljice te članovi Udruge Sveti Bartolomej dobili priliku za stručno usavršavanje i osobni razvoj.

Na dinamičnim i zanimljivim edukacijama stručnjakinje iz Koraka prenijele su dio svojih znanja i iskustava na naše stručnjake. O važnosti partnerstva i suradnje s obitelji u procesu odgoja i obrazovanja govorile su psihologinja Marina Trbus i učiteljica Vesna Marjanović. Edukatorica POU Korak po korak i defektologinja Renata Kubelka održala je edukacije o podršci poželjnog dječjeg ponašanja koje je povezala s otkrivanjem i poticanjem dječjih talenata od najranije dobi. Psihologinje Sanja Brajković i Marina Trbus održale su radionice o društvenoj pravdi, tj. o važnosti shvaćanja i osvješćivanja različitosti i njihovih utjecaja na život i prilike pojedinca. Odgojiteljica Bojana Gotlin i učiteljica Vesna Perhoč temu različitosti i uvažavanja različitosti prezentirale su na konkretnim primjerima iz odgoja i obrazovanja djece u vrtiću i školi.

Pohađajući navedene edukacije i radionice uz osobno zadovoljstvo i razvoj pojedinca, stručnjaci su unaprijedili svoja znanja i vještine koje će primjenjivati u svom radu s djecom. Također, raspravama i razgovorima o spomenutim temama radili su na društvenoj uključenosti i povezanosti među stručnjacima koji sudjeluju u odgoju i obrazovanju djece i mladih. Želja nam je takvu povezanost i dalje promovirati našim aktivnostima jer zajedničkim snagama možemo mnogo učiniti za dobrobit djece i mladih našega grada.

Udruga „Čarobni svijet“ u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Knin provodi projekt Čarobni svijet UP.02.1.2.01.0004 koji je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Vrijednost projekta je 736.295,28 kuna.

Huknet/sponzorirani članak

Izbornik