Udario automobilom pješaka pa pobjegao


Policija je uhvatila 20-godišnjaka koji je preksinoć u Kninu u alkoholiziranom stanju automobilom udario 28-godišnjeg pješaka i pobjegao s mjesta nesreće. Ozlijeđeni pješak nalazi se na liječenju u Općoj bolnici u Šibeniku.

Evo i policijskog izvještaja:

“U prometnoj nesreći od 1. kolovoza oko 23.30 sati u Kninu u Suronjinoj ulici je teže ozlijeđen 28-godišnji pješak, koji je zbog zadobivenih ozljeda zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

Do prometne nesreće je došlo kada 20-godišnji vozač, u alkoholiziranom stanju, pri upravljanju osobnim automobilom Peugeot, šibenskih registracijskih oznaka, po izlasku iz desnog nedovoljno preglednog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja svog vozila osobinama i stanju ceste te vidljivosti i preglednosti u noćnim uvjetima, u kočenju vozilom nalijeće na 28-godišnjeg pješaka, koji je prelazio kolnik ulice dolazeći vozaču s desne strane i koji je tom prilikom bio u alkoholiziranom stanju.

Tom prilikom od siline udara pješak je ostao ležati na kolniku, dok se vozač udaljio s mjesta događaja ne pruživši pomoć ozlijeđenom. Vozač je oko 23.50 sati po policijskim službenicima pronađen, uhićen i zadržan u posebnim prostorijama policije do otriježnjenja, a protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.”, stoji u policijskom izvještaju.

I. Š.

Izbornik