U petak završna konferencija projekta ‘Ja želim raditi’ Razvojne agencije Šibensko-kninske županije


Završna konferencija projekta ‘Ja želim raditi’ čiji je nositelj Razvojna agencija Šibensko-kninske županije održat će se u petak, 31. srpnja s početkom u 12 sati u prostorijama Razvojne agencije. Na završnoj konferenciji bit će predstavljeni rezultati projekta vrijednog gotovo 860.000 kuna.

Razvojna agencija Šibensko-kninske županije provela je projekt ”Ja želim raditi” vrijedan gotovo 860.000 kuna koji je 85% sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. Provedba projekta započela je u svibnju 2018. godine, a glavni cilj projekta je učinkovita provedba Strategije razvoja ljudskih potencijala Šibensko-kninske županije u području jačanja kompetencija osoba s invaliditetom i starijih osoba sa šireg kninskog područja.

– Razvojna agencija je u svojstvu nositelja ovaj projekt provela u partnerstvu sa Srednjom školom Lovre Montija Knin, Pučkim otvorenim učilištem Knin i Uredom HGK za područja posebne državne skrbi Knin. Projektom su se tijekom dvije godine i tri mjeseca unaprijedile kompetencije osoba s invaliditetom i kompetencije starijih osoba sa šireg područja Šibensko-kninske županije – kažu iz Razvojne agencije Šibensko-kninske županije.

Na završnoj konferenciji bit će predstavljeni svi rezultati projekta, a jedan od najznačajnijih je provedba osposobljavanja nezaposlenih pripadnika ranjivih skupina s područja grada Knina za rad na uzgoju, branju i preradi ljekovitog i aromatičnog bilja, kao i osnivanje Kluba za zapošljavanje osoba s invaliditetom i osoba starije životne dobi koji će nastaviti s radom i nakon završetka projekta pod vodstvom Ureda HGK za područja posebne državne skrbi Knin.

– U sklopu projekta uspješno je proveden Program osposobljavanja za uzgajivača, prerađivača i sakupljača ljekovitog i aromatičnog bilja te je osposobljeno četrdeset polaznika. Pučko otvoreno učilište Knin na ovaj je način dobilo izvrsno izrađen novi program osposobljavanja koji će moći provoditi i u budućnosti. Jedna od važnih aktivnosti projekta je i uspostavljanje Kluba za zapošljavanje osoba s invaliditetom i osoba starije životne dobi u Knin. Klub se nalazi u prostorijama Ureda HGK za područja posebne državne skrbi Knin, a namijenjen je osobama s invaliditetom i osobama starije životne dobi. Klub za zapošljavanje nastavit će s radom i nakon završetka projekta pod vodstvom Ureda HGK za područja posebne državne skrbi Knin. Klub za zapošljavanje otvoren je nezaposlenim osobama starije životne dobi i osobama s invaliditetom koje mogu potražiti savjete i pomoć stručnih osoba. Osim toga, u sklopu projekta u Kninu su održana i četiri motivacijska predavanja za nezaposlene osobe. Cilj predavanja bio je unaprijediti komunikacijske vještine nezaposlenih i osvijestiti načine pozitivnog razmišljanja s ciljem motivacije za aktivno traženje zaposlenja – kažu iz Razvojne agencije Šibensko-kninske županije.

Također, u sklopu projekta ”Ja želim raditi” nabavljena je oprema i sirovine potrebne za provedbu programa uzgoja, prerade i sakupljanja ljekovitog bilja, izrađeni su promotivni materijali i odrađena je promotivna medijska kampanja, nabavljena je računalna i uredska oprema za opremanje Kluba za zapošljavanje osoba s invaliditetom i osoba starije životne dobi te je odrađen prijevoz polaznika i catering za vrijeme trajanja osposobljavanja.

Projekt ”Ja želim raditi” vrijedan 859.522,50 kuna provela je Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, a partneri na projektu su Pučko otvoreno učilište Knin, Srednja škola Lovre Montija i Ured HGK za područja posebne državne skrbi Knin.

Projekt ”Ja želim raditi” sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Huknet/sponzorirani članak

Izbornik