• Naslovna
  • Društvo
  • Očitovanje kandidatkinje za ravnateljicu Pučkog otvorenog učilišta Sandre Žulj Cigić na priopćenje HDZ-a

Očitovanje kandidatkinje za ravnateljicu Pučkog otvorenog učilišta Sandre Žulj Cigić na priopćenje HDZ-a


Sandra Žulj Cigić, kandidatkinja za ravnateljicu Pučkog otvorenog učilišta Knin očitovala se na priopćenje kninskog HDZ-a. Njeno očitovanje prenosimo u cijelosti:

“Ovim putem se očitujem na priopćenje za medije Hrvatske demokratske zajednice grada Knina objavljenog dana 20.07.2020. godine na stranicama portala Feral News.

U priopćenju je, između ostalog spomenuta i 37. sjednica Gradskog vijeća Grada Knina u kojoj je biran i ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Knin (u daljnjem tekstu: Učilišta). Odabir ravnatelja, odnosno ravnateljice u priopćenju je prezentiran kao “kadrovska politika gradonačelnika Knina”, odnosno navedeno je “da se radi o osobi koja je njegov kadrovski ali i politički izbor”.

Obzirom da sam ja bila predložena za ravnateljicu Učilišta smatram se prozvanom te ovim putem demantiram navedene navode iz priopćenja.

Natječaj za radno mjesto ravnatelja Učilišta objavljeno je dana 3.7.2020. godine u Narodnim novinama, mrežnim stranicama Učilišta i dnevnim novinama 24sata. Na isti sam se prijavila u propisanom roku s urednom natječajnom dokumentacijom ispunjavajući uvjete za natječajem raspisano radno mjesto, Kvalifikacije, kompetencije i volja za vođenje Učilišta su ono s čim sam se prijavila na natječaj. Nije riječ o ničijem “kadrovskom i političkom izboru”.

Od 1.6.2006. godine radim kao stručno-pedagoška voditeljica tog istog Učilišta. Za to radno mjesto sam se isto tako javila na natječaj koji je tada, 2006. bio objavljen u dnevnim novinama Slobodna Dalmacija. Ni tada, kao ni u ovom natječaju za ravnateljicu Učilišta se nisam javila kao “nečiji kadar” već s potrebnim kompetencijama.

Zahtijevam da me se izuzme iz bilo kakve političke retorike već da se moju prijavu i rad općenito promatra i prosuđuje isključivo kroz stručne kompetencije i rezultate dosadašnjeg angažmana.

Nadalje, u priopćenju je u negativnom kontekstu komentiran rad Upravnog vijeća Učilišta. Učilište posluje sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama (NN 25/13, 85/15) te je u skladu s tim omogućeno prisustvovanje sjednicama Upravnog vijeća Učilišta. Upute se nalaze na mrežnim stranicama Učilišta na linku ispod”

Pristup informacijama

I. Š.

Izbornik