• Naslovna
  • Infrastruktura
  • Most preko Orašnice i šetnica do Krčića: Potpisan ugovor s izvođačem radova vrijedan 5,2 milijuna kuna

Most preko Orašnice i šetnica do Krčića: Potpisan ugovor s izvođačem radova vrijedan 5,2 milijuna kuna


Danas je u Kninu potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji pješačko-biciklističkog mosta na rijeci Orašnici i uređenju šetnice prema Krčiću. Vrijednost radova je 5,2 milijuna kuna od čega se milijun kuna odnosi na izgradnju mosta, a preostalih 4,2 milijuna na izgradnju i opremanje šetnice.

Ugovor je ispred izvođača radova, tvrtke Kameni zid d.o.o. iz Drniša potpisao njen vlasnik Petar Melvan, a ispred Grada Knina gradonačelnik Marko Jelić koji je istaknuo kako će se realizacijom ovog projekta povezati izvor Krke i grad.

Radovi se izvode u okviru projekta “Izgradnja pješačko-biciklističkog mosta na Orašnici i uređenje šetnice prema Krčiću” kojega sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ovaj projekt je jedan od 20 projekata koji se provode u okviru Intervencijskog plana Grada Knina, a njegova ukupna vrijednost je 5,8 milijuna kuna. Iz Europskog fonda za regionalni razvoj financirat će se 85 posto ovog iznosa, odnosno 4.9 milijuna kuna. Grad Knin provodi projekt samostalno, a rok za njegovu realizaciju je listopad 2020. godine.

Cilj projekta je poboljšanje javnih usluga i sadržaja za bolju kvalitetu života građana grada Knina i povećanu atraktivnost grada za posjetitelje i stanovnike. Kroz projekt će se izgraditi drveni pješačko-biciklistički most preko rijeke Orašnice i šetnica prema Krčiću u dužini oko tri kolometra. Novoizgrađeni dodatni sadržaji doprinijet će atraktivnosti i očuvanju prirodne baštine i približit će rijeku Krku stanovnicima grada Knina i posjetiteljima, stoji u obrazloženju ciljeva projekta.

Zajedno s ovim projektom Grad Knin trenutno provodi sedam projekata iz Intervencijskog plana Grada Knina, jedan projekt je završen, a do kraja ove godine očekuje se potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Rekonstrukcije i opremanja Informacijsko-inovacijskog inkubatora (3i) u vrijednosti od preko 12 milijuna kuna.

Ukupna vrijednost svih projekata iz Intervencijskog plana koji su trenutno u provedbi je oko 16 milijuna kuna.

I. Š.

Izbornik