Petorica napadača kazneno prijavljena zbog događaja u Uzdolju


Protiv pet osoba osumnjičenih za napad na Srbe koji se prije tjedan dana dogodio u kafiću u Uzdolju podignute su kaznene prijave zbog kaznenog djela nasilničkog ponašanja počinjenog iz mržnje, kaznenog djela oštećenja tuđe stvari i kaznenog djela nanošenja tjelesnih ozljeda, potvrdio je danas popodne novinarima Emilio Kalabrić, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetnika u Šibeniku i zamjenik županijske državne odvjetnice, a javlja ŠibenikIN.

– Četiri osobe su ispitane od strane zamjenika općinskog državnog odvjetnika, dok je jedna osoba u bijegu. Stavlja im se na teret da su 21. kolovoza došli u Uzdolje i u lokalu gdje se pratila utakmica Crvene zvezde bez razloga i povoda napali građane koji su gledali utakmicu i nanijeli tjelesne ozlijede nekima od prisutnih i oštetili inventar lokala – kazao je Kalabrić ispred šibenskog suda.

Nakon ispitivanja podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da će osumnjičeni utjecati na ostale svjedoke, ometati kazneni postupak i zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo jer su svi privedeni ranije prekršajno gonjeni prema Zakonu o sprječavanju nasilja na sportskim događajima.

Kalabrić je kazao kako nitko od privedenih ipak nije bio umješan u napad na sezonske radnike koji se u lipnju dogodio na Braču.

Kazao je i kako je riječ oj ako mladim osobama, ali kako među privedenima nema maloljetnika.

Za kazneno djelo nasilničkog ponašanja prijeti im do tri godine zatvora, a za kazneno djelo nanošenja tjelesnih ozljeda do jedne godine zatvora kao i za oštećenje tuđe stvari.

Izvor/foto: ŠibenikIN

Izbornik