• Naslovna
  • Crna kronika
  • Među uhićenima zbog napada u Uzdolju i Splićanin koji je sudjelovao u napadu na sezonce na Braču

Među uhićenima zbog napada u Uzdolju i Splićanin koji je sudjelovao u napadu na sezonce na Braču


Tijekom utorka na području PU splitsko-dalmatinske i PU šibensko – kninske ukupno je uhićeno osam osoba koji se povezuju s napadom na ljude u kafiću u Uzdolju. Najstariji od maskiranih napadača ima 28 godina, drugi osumnjičeni ima 25 godina dok su ostali uhićeni u razdoblju do 21 godine života, piše Slobodna Dalmacija.

Ispitivanje i davanje iskaza uhićenih predviđa se danas u 13 sati na Općinskom državnom odvjetnitštvu u Šibeniku, a većina ih je angažirala splitske odvjetnike koji su morali u srijedu ranom zorom paliti svoje automobile i krenuti put Šibenika kako bi stigli na vrijeme.

Novo svjetlo na ovaj slučaj baca i činjenica da je među uhićenima i 22-godišnji mladić iz Splita koji je u lipnju ove godine u Supetru na Braču sudjelovao u napadu na skupinu od pet osoba (trojica sezonskih radnika iz Slavonije od kojih su njih dvoje pričali ekavicom, djevojku iz Varaždina i bračkog vatrogasaca).

Dvadesetdvogodišnjak je nakon toga završio u istražnom zatvoru, zajedno s 19 godišnjim kompanjonom, a suđenje za ovo nedjelo protiv njega još nije počelo. Tada mu je izmjereno 1.2 promila alkohola u krvi i rekao je policajicma da se ničega ne sjeća.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Izbornik