Za tjedan dana 11. GRR FEST! Drugačiji i nikad posebniji!


Tekst: Udruga Atribut

Prvi dan dječji rock festival, drugi dan od kabareta preko etna do plesnog rhythm and bluesa

Za tjedan dana počinje jedanaesti po redu GRR FEST – Guerilla Rock ‘n’ Roll Festival , koji će se održati 28. i 29. lipnja u Kninu, na izletištu Marunuša, tik uz rijeku Krku. Prvi dan je rezerviran za djecu i njihove roditelje i kao takav je jedini na ovim prostorima. Na Mini GRR FEST-u klince i klinceze očekuje pravi cirkuski doživljaj – radionica cirkuskih izazova, ali i vatreno iznenađenje na štulama. Za dobru svirku pobrinut će se 5 dječjih bendova iz Splita, a koji djeluju pod udrugom Glazbene niti ljubavi. Drugi dan nastupaju Ogenj, Cabaret a la Carte i Jeremiah’s!

Ovogodišnja novina – „Rokija“ i cirkus za djecu!

Prvi dan festivala, 28. lipnja od 19.00, rezerviran je za djecu i roditelje i po ovome je jedini takav na ovim prostorima. Bit će tu 5 dječjih bendova iz Splita, a koji djeluju pod udrugom Glazbene niti ljubavi, raznih interaktivnih cirkusarija, igara i gomila dječje radosti. Za roditelje se priprema poseban kutak za opuštanje i uživanciju uz Krku. Ulaz slobodan za sve!

Drugi dan GRR FEST-a – plesno, zarazno melodično, eksplozivno, energično do bola

Drugi dan festivala, u subotu, 29. lipnja od 21.00, donosi nam šarolike glazbeno-umjetničke žanrove – od kabareta preko etna do rhythm and bluesa. Kabaret će u svojoj raskoši i neizbježnoj, sofisticiranoj erotičnosti izvesti skupina Cabaret á la Carte. Ovaj džepni mjuzikl, pravi je kabaretski show s glazbom uživo. Kostimiran u stilu Great Gatsbyja, ovaj šareni sastav donosi raznovrstan repertoar koji se sastoji od velikih uspješnica mjuzikala, pokojeg jazz standarda, klasičnih kabaretskih koreografija, ali i sekvenci u stepericama. Šest članova ovog sastava dolaze iz raznih krajeva Hrvatske, a za svoj rodni grad simbolično navode – Pariz.

Uz Cabaret á la Carte , na binu 11. GRR FEST-a u subotu će se popeti Ogenj iz Koprivnice, bend koji je dobio čak 2 Porina na ovogodišnjoj dodjeli nagrada – za novog izvođača godine i najbolji album etno glazbe.

Ovaj izuzetni etno bend donosi nam etno naslijeđe sjeverne Hrvatske ispunjeno, kako i sami navode, „poskočicama, pogurancima, doskočicama, zbornim pjevanjima te prštenjem energije, znoja i suza“. A majstori su sve to stavili u ruho čistog rock ‘n’ rolla s primjesama punka. Divna igra i spoj bubnjeva, gitare, violine, tamburice i kajkavštine.

Treća glazbena skupina, koja će uveličati i dodati posebnu notu ovogodišnjem festivalu, pobjednici Hrvatskog glazbenog festivala, Croatian Blues Challengea i 14. Mega Muzika Awarda- bend Jeremiah’s sastavljen od članova iz Svetog Filipa i Jakova i iz Zadra. Ako to ne učine prva dva izvođača, iz cipela će vas zasigurno izuti bend Jeremiah’s sa svojim genijalnim rhythm and blueseom. Plesno, zarazno melodično, eksplozivno, energično do bola. Ulaznica za drugi dan iznosi 30 kuna po osobi.

Kampirajte uz rijeku Krku – kultna kninska Marunuša

Mjesto tragičnih ljubavi iz srednjeg vijeka i onih sretnijih iz 60-ih, 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća. Kultno i prelijepo kninsko izletište uz Krku, podno tvrđave, koje će dušu dati za ovaj vrhunski kulturni događaj. Posebnost GRR FESTA-a je različita lokacija svake godine. „Ove godine smo odlučili tu čast domaćina iz predivnog asortimana prirodnih ljepota Knina i okolice „predati“ našoj magičnoj rijeci Krki. Tako će posjetitelji festivala, osim vrhunske zabave, glazbe i plesa, festivalsko iskustvo začiniti boravkom u prirodi, a za one koji dolaze iz drugih gradova, ali i kninske entuzijaste, na istom području nalazit će se i kamp.“ – poručuju iz organizacije. Svi koji posjete Knin, moći će po promotivnoj cijeni posjetiti i veličanstvenu i nezaboravnu Kninsku tvrđavu – dvije osobe za cijenu jedne ulaznice (30 kn).

VIŠE INFO:

§  Službena internetska stranica: http://www.grr-fest.net/

§  Facebook događaj: https://www.facebook.com/events/2242142349376374/

§  E-mail adresa: udruga.atribut@gmail.com

Izbornik