• Naslovna
  • Društvo
  • Grad će riješiti problem vode u Kovačiću: Do kraja tjedna privremeno, a za 3 mjeseca trajno

Grad će riješiti problem vode u Kovačiću: Do kraja tjedna privremeno, a za 3 mjeseca trajno


Grad će riješiti problem vode u Kovačiću tako što će najranije sutra, a najkasnije u petak naselje privremeno biti spojeno na gradski vodovod, kazao nam je gradonačelnik Marko Jelić koji je danas, odmah nakon članka na Huknetu, posjetio mještane Kovačića.

Dodao je kako mu nije jasno zbog čega ne dobivaju vodu od Dizel depoa budući da je grad kupio pumpu baš za tu namjenu.

– Bili smo tamo danas. Sa mnom su bili zamjenik Marijo Ćaćić i tehnički voditelj Komunalnog poduzeča Krste Živković. Pumpe rade tako da mi nije jasno zašto nema vode.  Mi ćemo ih spojiti na gradski vodovod, ali ako je negdje puknuće onda može i dalje postojati problem – kazao nam je gradonačelnik dodavši da je Grad 12. lipnja dobio predstavku mještana i od tada se radi na iznalaženju rješenja.

Stigla voda

U trenutku pisanja ovoga članka dobili smo informaciju da je voda mještanima iz Dizel depoa stigla, doduše s jako slabim pritiskom, tako da se jedva natoči za piti.

Za tri mjeseca – trajno rješenje problema

U izjavi za Radio Knin tehnički voditelj Komunalnog poduzeća Krste Živković objasnio je problematiku i najavio trajno rješenje.

– Taj dio naselja i Dizel depo spojeni su na sustav Crno vrelo. To je zastarjela mreža i ima dosta gubitaka. Ljeti kad su suše i kad se dosta zalijeva, dolazi do pada tlaka u gornjem dijelu i onda nema vode. Do petka ćemo nastojati privremeno riješiti taj problem, a što se trajnog rješenja tiče, odobren nam je projekt za spajanje tog naselja na gradski vodovodni sustav sa Šimića vrela. Krenut ćemo od utorka s prespajanjem svakog pojedinog korisnika na gradski vodovod, a cijeli proces bi trebao potrajati oko tri mjeseca. Za to vrijeme mještani će imati vodu zahvaljujući privremenom rješenju. To privremeno rješenje je odspajanje sa Dizel depoa i spajanje na našu cijev gradskog vodovoda – objasnio je Živković.

I. Š.

Izbornik