• Naslovna
  • Društvo
  • Potpisan sporazum zagrebačkog Sveučilišta i Grada: U Kninu se osniva Studij upravljanja gradom

Potpisan sporazum zagrebačkog Sveučilišta i Grada: U Kninu se osniva Studij upravljanja gradom


Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras i kninski gradonačelnik Marko Jelić potpisali su danas na kninskoj tvrđavi Sporazum o suradnji Sveučilišta u Zagrebu i Grada Knina, a u pratnji rektora bili su dekani ili prodekani četiri fakulteta.

Konkretno, to će značiti osnivanje Studija upravljanja gradom u Kninu te nastavak dosadašnjih i započinjanje novih projekata iz područja poljoprivrednog poduzetništva i zaštite okoliša. Osim toga, predstavit će se i rješenja bolje prometne povezanosti Knina i to na znanstveni i stručan način, izvijestio je kninski gradonačelnik dodavši da Knin teži razvoju koji se temelji na znanju u čemu će zagrebačko Sveučilište, kao najveća znanstvena i obrazovna ustanova u regiji, itekako pomoći.

Rektor Boras je naglasio kako se sporazum potpisuje u povodu 350. godišnjice postojanja Sveučilišta u Zagrebu koje takve sporazume ima samo s još dva grada.

– Ovaj sporazum omogućit će da Sveučilište u Zagrebu pomogne u razvoju znanstvenih i obrazovnih kapaciteta u Kninu. Knin ima snage i ima dobru upravu i zato sam ponosan da ćemo pomoći – rekao je Boras.

U pratnji rektora bili su prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Miljenko Šimpraga, dekan Fakulteta prometnih znanosti Tomislav Josip Mlinarić, prodekan Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Tomislav Bolanča. prodekanica Prehrambeno biotehnološkog fakulteta Jadranka Frece te prodekan Šumarskog fakulteta Josip Margaletić.

U izaslanstvu Grada su osim gradonačelnika bili njegovi zamjenici Marijo Ćaćić i Kristina Perić te predsjednica Gradskog vijeća Vedrana Požar.

I. Š.

Izbornik