U Kninu će se proglasiti Dan žalosti; Oglasili se i Hitna pomoć i DIV


U Kninu će se na dan pogreba poginulih radnika DIV-a proglasiti Dan žalosti, potvrdio nam je gradonačelnik Marko Jelić.

– Ovim putem izražavam duboko suosjećanje s obitelji, prijateljima i kolegama stradalih i nadam se da će odgovorni biti sankcionirani – kazao je gradonačelnik.

U povodu izjave anonimnog zaposlenika DIV-a kako prilikom reanimacije na mjestu događaja navodno nije bilo sve potrebne opreme, oglasila se i kninska Hitna pomoć.

– Došli smo u rekordnom vremenu, postupili smo po protokolu o oživljavanju i imali smo svu potrebnu opremu – kazala nam je voditeljica kninske Hitne pomoći, Milica Ognjenović.

Službenim priopćenjem oglasio se i DIV.

“Duboko potreseni obavještavamo javnost da je danas 29. 04. 2019. oko 11 sati u našoj tvornici u Kninu došlo do tragične nesreće u kojoj su smrtno stradala dvojica naših zaposlenika, kolega i prijatelja.

U ovom teškom trenutku izražavamo najdublju sućut obiteljima i rodbini preminulih radnika, a kao DIV GRUPA učinit ćemo sve što je u našoj moći da im pomognemo i makar malo ublažimo ovaj nenadoknadivi gubitak.

Želimo istaknuti da se tragedija dogodila unatoč činjenici da provodimo i poštujemo sve mjere zaštite i sigurnosti na radu te da posjedujemo sve potrebne certifikate i uvjerenja. Bez obzira na to, o okolnostima tragičnog događaja ni sada pa sve do okončanja istrage nećemo davati nikakve komentare.

Na kraju još jednom ističemo da su naše misli i molitve uz obitelji stradalih radnika, te da ćemo napraviti sve da im budemo istinska potpora i pomoć ne samo u ovim teškim trenucima nego i ubuduće”, stoji u priopćenju DIV-a.

I. Š.

Foto: Arhiva

Izbornik