Nesreća u DIV-u: 20-godišnjak poginuo spašavajući 34-godišnjaka


Dvojica radnika DIV-a, 34-godišnjak i 20-godišnjak koja su danas oko 11 sati ozlijeđena u tvornici, preminula su u kninskoj bolnici u 11:50 sati prilikom reanimacije, potvrdila je policija.

Kako smo doznali od zaposlenika DIV-a koji je želio ostati anoniman nesreća se dogodila u bazenu u pogonu galvanizacije.

– Nesreća se dogodila prilikom čišćenja tog bazena u kojem se nalazi vodena otopina. Iz ne znam kojih razloga bazen je došao u kontakt sa strujom i tom prilikom je strujni udar doživio 34-godišnjak. Zatim mu je priskočio u pomoć 20-godišnjak s namjerom da ga spasi, odnosno izvuče iz bazena te ga je uhvatio za ruku. U tom času je i on doživio strujni udar. Zatim su električari isključili struju u cijelom pogonu i pozvana je hitna pomoć. Na samom mjestu događaja probalo se reanimirati unesrećene radnike, ali navodno nije bilo potrebne opreme za to. Nije mi jasno kako se ovo dogodilo i odakle struja u bazenu. Na kraju krajeva, čišćenje tog bazena bila je rutinska radnja koja se do sada milijun puta dogodila – kazao nam je zaposlenik DIV-a.

Vlasnika DIV-a Tomislava Debeljaka nismo uspjeli dobiti na telefon.

I. Š.

Izbornik