• Naslovna
  • Sport
  • Kristina Jakovljević srebrna na super jakom President kupu u Turskoj

Kristina Jakovljević srebrna na super jakom President kupu u Turskoj


Piše: Dragan Pinjuh

Prvi dan President kupa u Turskom gradu Antalya bio je uspješan. Kristina Jakovljević osvojila je srebrnu medalju i kvalificirala se na Europsko kadetsko prvenstvo 2019.

Kristina je imala pet borbi. Redom su padale Turkinja 8:0 – prekid, Jordanka 15:2, četvrtfinale: Turkinja 12:1, polufinale: 3:0 Turkinja i na žalost gubitak koncentracije u finalu – zadnjih pet sekundi izgubila 7:8 od Turske.

Za dva dana, 9. veljače bori nam se Petra Batić u kategoriji -68 – juniorke, a Josip Teskera u kategoriji -54 – seniori 12. veljače, zadnjeg dana ovog velikog turnira u pratnji trenera Dragana Pinjuha.

Ovo je četvrti WT President’s Cup 2019 – za Europsku Regiju. Natjecanje je od velikog značaja jer je G2 turnir na kojem seniori osvajaju bodove za olimpijski plasman, također je jedno od kriterija za naše seniore za odlazak na svjetsko seniorsko prvenstvo u Manchester, ali i na njemu borci koji osvoje medalju mogu se direktno kvalificirati za predstojeća europska prvenstva. Natjecanje traje 6 dana i na njemu sudjeluje 2091 borac iz 526 klubova iz 67 država.

Evo i video

Izbornik