Uzdolje: Automobilom usmrtio pješakinju


U prometnoj nesreći u Uzdolju smrtno je stradala 60-godišnjakinja koju je, dok je prelazila cestu, udario automobil kojim je upravljao 61-godišnji vozač.

Evo cjelovitog izvještaja policije:

“Očevidom na mjestu prometne nesreće, kojim je, uz prometnog vještaka, rukovodila zamjenica Općinske državne odvjetnice u Šibeniku, a koja prometna nesreća se dogodila danas, 7. veljače oko 9,50 sati na državnoj cesti D-33 u mjestu Uzdolje, je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo kada je 61-godišnji vozač pri upravljanju osobnim automobilom Škoda Octavia, šibenskih registracijskih oznaka, krećući se iz smjera Drniša u smjeru Knina, dolaskom za 17,80 metara sjevernije od skretanja za naselje Uzdolje nije prilagodio brzinu i način vožnje uvjetima na cesti, uslijed čega je prednjim dijelom vozila zahvatio 60-godišnju pješakinju, koja se nalazila na središnjem dijelu kolnika, na koji je stupila sa zemljanog terena uz zapadni rub kolnika, te prelazila kolnik vozaču s lijeve na desnu stranu.

Od jačine udara pješakinja je odbačena izvan kolnika, dok je vozač s retrovizorom okrznuo 58-godišnjeg pješaka, koji je stajao uz istočni rub kolnika. Ozlijeđeni pješaci su prethodno pretjerali stado ovaca preko kolnika navedene ceste.

Na mjestu prometne nesreće u 10.05 sati je konstatirana smrt 60-godišnje pješakinje, dok je 58-godišnji pješak zadobio lakše tjelesne ozlijede s mogućnosti prekvalifikacije.

Protiv 61-godišnjeg vozača će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.”, stoji u policijskom izvještaju.

I. Š.

Izbornik