• Naslovna
  • Kultura
  • Večeras A3 slavi 14. rođendan uz koncert fantastičnog etno benda Veja

Večeras A3 slavi 14. rođendan uz koncert fantastičnog etno benda Veja


Večeras je fešta u A3… Kopi-pejstamo najavu koju smo objavili prije par dana…

Četrnaesti rođendan slavi kultni kninski kafić A3 koji je od 2004. godine naovamo organizirao preko 400 koncerata bendova sa svih kontinenata osim Afrike i koji je postao cijenjeno mjesto nezavisne, suvremene, rafinirane kulture u hrvatskim okvirima.

Za ovu rođendansku priliku moram bar jedan pasus odvojiti tomu koliko je A3 bitan za ovaj grad.

Postojanje jednog ovakvog kulturnog punkta je važno radi dvije stvari. Prva je pružanje izbora i prilike građanima da konzumiraju recentnu, rafiniranu umjetnost i kulturu, primjerenu urbanoj sredini. A druga, možda još bitnija stvar je – kulturna edukacija – budući da su kulturno obrazovani ljudi višestruko korisni za zajednicu – od toga da će sami poduzimati vrijedne inicijative i akcije – do toga da će biti manje podložni raznim oblicima manipulacije te i na taj način pridonositi zdravijem društvu.

Četrnaesti rođendan kafića A3 proslavit će se koncertom fantastičnog etno benda Veja iz Pazina koji se prošle godine predstavio vrhunskim koncertom na tvrđavi. Upad je 30 kuna!

Događanje organizira udruga Atribut, nastala prije godinu i pol dana na temelju aktivističkog iskustva, kulturnog rada i ljudskih resursa okupljenih u i oko A3.

Udruga Atribut je u 2018. godini uspješno organizirala 30 glazbenih koncerata, dva festivala, tri kazališne predstave te pregršt slušaonica i tematskih večeri. A još imaju neke adute u rukavu do kraja godine…

Vidimo se večeras! Budite dio lijepe urbane priče ovoga grada! Ne samo u večeras nego i inače…

I. Š.

 

Izbornik