Radnice iz Knina i Benkovca opet na poslu


Adria-Zadar-radnice-Adrije-685x455Završila je agonija 76 radnica zadarske riboprerađivačke tvrtke Adrije iz Knina i Benkovca. Istekom ugovora o najmu između vlasnika Miodraga Lacića i zadarskih poduzetnika Nevena Badurine i Jadranka Lisice vraćene su na posao nakon godinu dana zabrane.

Iako se za isplatu plaća u tom razdoblju još vodi postupak na Trgovačkom sudu u Zadru, zadovoljne su i spremne nastaviti raditi za 2200 kuna.

Proizvodnja je sada smanjena na pola kapaciteta jer su u međuvremenu nestali neki strojevi, vrijedniji od dva milijuna kuna. Najavljuje se da bi sredinom tjedna svih 284-ero radnika trebalo biti na svojim radnim mjestima.

Vlasnik Adrije Miodrag Lacić u kolovozu je prekinuo predstečajnu nagodbu te zatražio raskid ugovora o zakupu. Razlog – njegova tvrdnja da se neke osobe žele okoristiti stečajem kako bi se, nakon što radnike otjeraju kući, domogli nekretnina koje se nalaze na jako atraktivnoj lokaciji, blizu buduće luke Gaženica. Inače, još u siječnju je Državno odvjetništvo podiglo kaznene prijave protiv Badurine i Lisice, poduzetnika koji su u najmu imali Adriju do prije tri dana, radi gospodarskog kriminaliteta.

Izvor: Radio Knin

Foto: www.antenazadar.hr

Izbornik