• Naslovna
  • Infrastruktura
  • Započinju 4,5 milijuna kuna vrijedni radovi na izgradnji novog vrtića u prostoru bivšeg Doma željezničara

Započinju 4,5 milijuna kuna vrijedni radovi na izgradnji novog vrtića u prostoru bivšeg Doma željezničara


Za manje od dva tjedna trebali bi započeti radovi na izgradnji novoga vrtića,  točnije na adaptaciji i uređenju objekta bivšeg Doma željezničara u Ulici IV. Gardijske brigade koji će postati područni odjel postojećeg Dječjeg vrtića Cvrčak.

– Upravo je završen otvoreni postupak javne nabave za izvođača radova i vjerojatno će sljedeći tjedan biti potpisan ugovor, a tjedan iza toga bi mogli početi radovi. Nadamo se da će sve biti gotovo do početka rujna kako bi se vrtić mogao staviti u funkciju odmah nakon ljetne stanke – izvijestio nas je dogradonačelnik Marijo Ćaćić.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinancirat će izradu projektne dokumentacije izgradnje novog vrtića sa 100 tisuća kuna, a preostalih 26 tisuća kuna osigurat će Grad Knin. U vezi ovoga segmenta ugovor je potpisan u četvrtak u Šibeniku.

Vrijednost radova na uređenju dječjeg vrtića je oko 4,5 milijuna kuna, a Grad Knin je projekt prijavio na javni poziv Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za sufinanciranje projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama.

– Nadamo se da će ministarstvo odobriti sredstva za ovaj projekt koji je od iznimne važnosti za Grad Knin – poručuju iz Grada.

I. Š.

Izbornik