• Naslovna
  • Politika
  • Lokalni izbori 2013: Priopćenje za javnost Hrvatske čiste stranke prava

Lokalni izbori 2013: Priopćenje za javnost Hrvatske čiste stranke prava


hcsp_zastavaPolazeći od učenja dr. Ante Starčevića, dr. Eugena Kvaternika i njihovih sljedbenika, u kojemu je sadržano tisućljetno povijesno iskustvo hrvatskoga naroda i njegova težnja za pravdom i slobodom, a nadahnuta socijalno-političkom mišlju Antuna i Stjepana Radića i suvremenim demokratskim i socijalnim težnjama, Hrvatska čista stranka prava bori se za slobodu, socijalnu pravdu, blagostanje i napredak hrvatskoga naroda i svih hrvatskih državljana u skladu s ovim načelima. Nema slobodna pojedinca bez slobode naroda kojemu dotični pojedinac pripada. Hrvatski narod, kao i svaki drugi narod, ima pravo na opstanak, slobodu i neometan razvitak svih svojih duhovnih i tvarnih snaga. Skladan gospodarski razvitak svih hrvatskih krajeva omogućuje blagostanje i napredak svega naroda, pa je Država Hrvatska dužna voditi takvu gospodarsku politiku kojom se smanjuju razlike u razvijenosti pojedinih njezinih dijelova i potiče razvitak konkurentnih gospodarskih grana.

Težeći ostvarenju programskih načela, posebice na lokalnim izborima koji slijede, Hrvatska čista stranka prava u stalnom je kontaktu s ostalim hrvatskim državotvornim strankama odnosno s onim političkim opcijama koje dijele isti politički nauk s HČSP-om. Ne želeći cijepati hrvatski politički prostor na kninskoj političkoj sceni i time davati vjetar u leđa antihrvatskim elementima na lokalnoj političkoj sceni ovaj put se nismo odlučili na samostalan izlazak na izbore, što ne znači da smo nezainteresirani za ishod izbora i za stranke i osobe koje će u naredne četiri godine voditi hrvatski kraljevski grad Knin.

Ovaj put naš izbor je sestrinska stranka Hrvatska demokratska zajednica, kandidatkinja za gradonačelnicu Josipa Rimac i kandidati HDZ-a na listi za Gradsko vijeće Grada Knina. Shodno ovome pozivamo sve pravaše da ne rasipaju glasove jer jednostavnim jezikom pučanstva jasno je da će se ti glasovi rasipati onima kojima ne želimo da dođu i onima za koje ni u ludilu ne bi glasovali. Stoga Vam ovaj poziv upućujemo i naglašavamo potrebu udruživanja snaga kako bi bili najjača opcija, jednako kao i u Domovinskom ratu. Zatomimo osobne interese za boljitak naše djece i obitelji. Sjetite se grada kad smo doselili 1995. godine i pogledajte ga sad. Nemojte zaboraviti što ste imali kad ste stigli u Knin, a što imate sad. Put u boljitak je težak, no moramo ga proći zajedno jer smo tako jači. Vjerujemo u građane Knina i pravaše i znamo da nam se povijest neće ponoviti da nas netko drugi podijeli radi osobnih interesa.

S tom težnjom obraćamo se pučanstvu grada Knina da u što većem broju izađu na svibanjske izbore i glasaju za HDZ, budući smo uvjereni da će HDZ i Josipa Rimac i dalje voditi Grad Knin, ne dovodeći u pitanje državotvorna i domoljubna načela koja dijele s Hrvatskom čistom strankom prava.

Izbornik