• Naslovna
  • Politika
  • Lokalni izbori 2013: Priopćenje za javnost Hrvatske demokršćanske stranke

Lokalni izbori 2013: Priopćenje za javnost Hrvatske demokršćanske stranke


hds_k_logoHrvatska demokršćanska stranka (HDS) stranka je koju su utemeljili hrvatski domoljubi. Politički nauk HDS-a temelji se na nauku katoličke crkve te na sintezi bogatih povijesnih, kulturnih i političkih iskustava svih hrvatskih naraštaja. Povijesne činjenice zlokobno upozoravaju da hrvatska opstojnost ponajprije ovisi o snazi hrvatske države i jedinstvu hrvatskog naroda u svakom dijelu Lijepe naše. Jedan od tih dijelova, hrvatski stolni grad Knin, priprema se za nadolazeće lokalne izbore. Opipavajući bilo hrvatskog čovjeka osjetili smo što taj čovjek treba te smo prije nekoliko mjeseci osnovali stranački ogranak u Kninu.

Mi hrvatski demokršćani odlučili smo preuzeti odgovornost, polazeći od duboke zainteresiranosti našeg članstva, ali i ostalih građana, za uspostavu boljeg i kvalitetnijeg života u Kninu. HDS neupitno uvažava i razumije sve terete prošlosti i sadašnjosti kojima je opterećena hrvatska zbilja i zbog toga u hrvatsku politiku želi unijeti duh razumijevanja i tolerancije kao temeljnu pretpostavku svekolikog hrvatskog napretka. S tom nakanom stupili smo u kontakt s vodstvom Hrvatske demokratske zajednice i sklopili Ugovor o političkoj suradnji. Ovaj put, ne želeći rasipati glasove demokršćanske opcije, procijenili smo da je bolje ne izlaziti na izbore, ali je naših 200-tinjak članova i simpatizera živo zainteresirano za ishod izbora u Kninu.

Shodno ovome pozivamo sve pravaše da ne rasipaju glasove i pomažu strankama koje ne dijele naš životni i politički svjetonazor. Svoje političko djelovanje odlučno ćemo intenzivirati nakon izbora, a do tog trenutka pozivamo sve naše članove i simpatizere kao i ostale građane demokršćanske provenijencije da izađu na izbore 19. svibnja i svoj glas za Gradonačelnika i Gradsko vijeće Grada Knina daju kandidatima Hrvatske demokratske zajednice na čelu s dosadašnjom gradonačelnicom Josipom Rimac. Uvjereni smo, a to je pokazao i ugovor naše stranke sa HDZ-om, da će gospođa Josipa Rimac i njeni suradnici najbolje prepoznati potrebe hrvatskog čovjeka i voditi Grad Knin u skladu sa temeljnim vrijednostima na kojima je uspostavljena hrvatska država.

Izbornik