Tražite posao? Ponesite životopise i zamolbe i prošetajte do dvorane danas do 16 sati na Dane poslova u turizmu


Tražite posao? Ponesite životopise i zamolbe i prošetajte do Sportske dvorane SŠ Lovre Montija na Dane poslova u turizmu koji će za sve zainteresirane biti otvoreni do 16 sati.

Riječ je o izvanrednoj prilici koju su u Hrvatskoj dobili samo Zagreb, Osijek i Knin da „jedan na jedan“ pričate s jednim od 40-ak velikih poslodavaca u turizmu koji danas imaju svoje štandove u dvorani, predate im svoje podatke i popričate o eventualnom zaposlenju ili možda nekoj poslovnoj ideji.

Pred brojnim građanima, kako Knina, tako i Šibenika i cijele županije Dane poslova u turizmu otvorio je ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić, a okupljenima su se obratili i gradonačelnik Nikola Blažević, župan Goran Pauk te državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić.

Osim susreta poslodavaca i onih koji traže posao, danas će se u dvorani održati i panel rasprave i prikazi primjera dobre prakse.

Održat će se i informativne radionice za projekt „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“. Kroz ovaj natječaj osigurana su bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 31,5 milijuna kuna za ustanove za obrazovanje odraslih i udruge u sektoru turizma i ugostiteljstva. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi pola milijuna kuna, dok je najviši iznos koji se može dodijeliti pojedinom projektu dva milijuna kuna.

Projekt Dani poslova u turizmu nastao je u organizaciji Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge poslodavaca u hotelijerstvu, a s ciljem osiguranja bolje vidljivosti zanimanja u turizmu i mogućnosti zapošljavanja koje pruža turistički sektor.

Dani poslova u turizmu prije Knina održani su 7. ožujka u Osijeku te 14.  ožujka u Zagrebu.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik