• Naslovna
  • Društvo
  • Kninskoj bolnici doniran prijenosni inkubator vrijedan 350 tisuća kuna

Kninskoj bolnici doniran prijenosni inkubator vrijedan 350 tisuća kuna


Šibensko-kninski župan Goran Pauk, kninska gradonačelnica Josipa Rimac i ravnatelj Doma zdravlja Knin Petar Čagalj uručili su danas Odjelu za pedijatriju kninske Opće i veteranske bolnice Hrvatskog ponosa prijenosni inkubator vrijedan 350 tisuća kuna.

Prijenosni inkubator kojega je u potpunosti financirao Dom zdravlja Knin dat će novu kvalitetu u transportu novorođenčadi, kazala je šefica odjela za pedijatriju kninske bolnice dr. Nada Kljajić.

– Prijenosni inkubator bitan je za transport vitalno ugrožene novorođenčadi koja imaju zatajenje disanja, a do sada nismo imali mogućnosti takvog transporta. Ovaj aparat omogućava mehaničku ventilaciju, odnosno održavanje disanja djeteta cijelim putem transporta do dolaska u klinički centar – objasnila je voditeljica pedijatrijskog odjela.

Donacija je dobar primjer suradnje Županije i njenih ustanova, Doma zdravlja Knin i kninske bolnice, neovisno o njenom sadašnjem statusu budući da trenutačno njome upravlja država, naglasio je šibensko-kninski župan Goran Pauk.

– Uložili smo napor kako bi poboljšali zdravstvenu zaštitu u segmentu koji nam je najvažniji, a tiče se vitalno ugrožene novorođenčadi. Tim više je ovaj aparat vrjedniji i cijela akcija ima veći značaj, a pogotovo za grad Knin koji je u populacijskom smislu za korak ispred ostatka županije – rekao je župan.

Riječ je o donaciji koja ima dodatnu vrijednost zbog problema s prometnom povezanošću Knina, istaknula je kninska gradonačelnica Josipa Rimac.

– Ovaj aparat je značajan znajući da je Knin prometno izoliran od većih središta, a prijenosnim inkubatorom povećana je kvaliteta sigurnosti transporta novorođenčadi, bilo prema Splitu ili prema Zagrebu. To je još jedna poruka kako se brinemo o našim najmlađima. Nastavit ćemo i dalje pomagati odjel pedijatrije i rodilišta, a kao gradu koji je u plusu što se tiče nataliteta, to je i naša obveza – kazala je kninska gradonačelnica najavivši da će uskoro, na inicijativu udruge građana, uslijediti još jedna donacija za odjel pedijatrije.

Ravnatelj Doma zdravlja Knin, Petar Čagalj naglasio je kako je riječ o suvremenom medicinskom aparatu visoke kvalitete.

– Riječ je o vrhunskoj kvaliteti i primijenjenoj najsuvremenijoj tehnologiji. Veliko je zadovoljstvo kad se ima prilika sudjelovati u unaprjeđenju pružanja zdravstvene zaštite – rekao je ravnatelj kninskog Doma zdravlja.

Kninska gradonačelnica uručila je šefici odjela pedijatrije i prigodni poklon za pacijente njenog odjela.

Autorska prava su vlasništvo udruge HUK

Izbornik