Održan seminar o investicijskim fondovima


089620_62ee89dd6885475c5ad7U uredu Hrvatske gospodarske komore u Kninu održan je seminar o investicijskim fondovima.

19. travnja je Svjetski dan investicijskih fondova, a kako bi se unaprijedila financijska pismenost građana, Hrvatska se prvi put uključila u obilježavanje ovoga dana. O investicijskim fondovima kao  specifičnim mogućnostima ulaganja sredstava, pri čemu ulagatelji svoja sredstva, uplatom u fond, povjeravaju specijaliziranim institucijama, govorili su predstavnici Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima Marko Bogdan i Svjetlana Bubalo.

“Potrebno je znati da nisu svi investicijski fondovi dionički, dakle oni za koji se veže nekakva loša stigma velikih gubitaka, već postoje i fondovi koji su namijenjeni svim klijentima, ovisno o njihovim ciljevima i potrebama”,kazao je Bogdan. Investicijski fondovi nisu u vlasništvu društava  već onoga tko ulaže, a ulagati se mogu i manja sredstva. Svjetlana Bubalo,predstavnica udruženja navodi kako u fondove ne ulaže velik broj Hrvata, no ipak interes se povećava prije svega jer se nalazimo u okruženju niskih kamatnih stopa.

Seminar u Kninu organizirao je Ured HGK za područja posebne državne skrbi Knin,a u najvećem broju su  se odazvali studenti Trgovinskog poslovanja s poduzetništvom Veleučilišta Marka Marulića.

Izvor: HRT Centar Knin

Izbornik