Na kninskom Veleučilištu o suradnji znanosti i gospodarstva


Veleučilište Marka Marulića organiziralo je u utorak u svojim prostorima sastanke na temu „Suradnja znanosti i gospodarstva – put razvoja ruralnih područja“, a sve u okviru aktivnosti projekta „Jadranska mreža za transfer tehnologija – TTAdria“.

Skup je otvorio dekan prof. dr. Mirko Gugić, a sami projekt TTAdria predstavila je Ljubica Ukić s kninskog Veleučilišta.

O programu integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije grada Knina govorila je kninska gradonačelnica Josipa Rimac. Tim programom Knin će iz europskih fondova dobiti oko 25 milijuna eura.

Svoja izlaganja i predavanja imalo je još osmoro znanstvenika, stručnjaka i poduzetnika. Teme su se kretale od suradnje znanosti i gospodarstva, preko zdravstvenog turizma i ekonomičnosti poljoprivrednog gospodarstva do razvoja novih proizvoda.

„Jadranska mreža za transfer tehnologije – TTAdria“ je projekt sufinanciran sredstvima Europske Unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu je partner u projektu te organizira poslovne sastanke dionika razvoja iz područja biotehničkih znanosti.

Svrha poslovnih sastanaka je omogućiti razmjenu iskustava i znanja različitih profila poduzetnika i znanstvenika kroz B2B sastanke te tako pridonijeti umrežavanju znanstvenih institucija s malim i srednjim poduzetnicima.

Autorska prava su vlasništvo udruge HUK

Izbornik