Kninu 191 milijun kuna iz Europskih fondova za uređenje tvrđave, stare jezgre i razvoj gospodarstva


Knin panoramaVeć smo izvijestili da je potpredsjednik Vlade Branko Grčić uručio jučer kninskoj gradonačelnici Josipi Rimac odluku o provedbi programa po kojoj će Knin, zajedno s još četiri grada te jednom općinom, raspolagati s 900 milijuna kuna iz Europskih fondova

Koliko će zapravo novaca dobiti Knin i za što će biti namijenjeni, otkrila je jučer kninska gradonačelnica Josipa Rimac.

– Knin će dobiti oko 25 milijuna eura, a sredstva će biti namijenjena, u prvom redu, za uređenje tvrđave, uređenje stare gradske jezgre i pokretanje gospodarstva – otkrila je Rimac.

Tih 25 milijuna eura, odnosno oko 191 milijun kuna koliko će dobiti Knin dio je ukupnih sredstava od 900 milijuna kuna koja će uz Knin podijeliti gradovi Vukovar, Beli Manastir, Petrinja i Benkovac te općina Darda i to u sklopu provedbe „Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije pilot područja malih gradova na ratom pogođenim područjima“.

Taj program dio je pak dva veća operativna EU programa, a riječ je o programima „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ i „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020“.

Financijska sredstva osigurali su Europski fond za regionalni razvoj te Europski socijalni fond.

Autorska prava su vlasništvo udruge HUK

Izbornik