• Naslovna
  • Društvo
  • Poludnevnom boravku Udruge Sv. Bartolomej pola milijuna kuna od Fonda za energetsku učinkovitost

Poludnevnom boravku Udruge Sv. Bartolomej pola milijuna kuna od Fonda za energetsku učinkovitost


Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost financirat će s pola milijuna kuna izgradnju novog objekta poludnevnog boravka za djecu i mlade s posebnim potrebama Udruge invalida Sv. Bartolomej, a ugovor je potpisan danas u Kninu.

– Pomaganje udrugama koje se bave pružanjem usluga djeci i mladima s posebnim potrebama posebno ispunjava čovjeka. Danas smo došli vidjeti što se radi, da se uvjerimo da će javni novac otići na pravo mjesto i uvidjeli smo da se sve radi na primjeren način i u skladu s energetskim standardima. Moram također reći da bi, bez lobiranja gradonačelnice, ovakve akcije došle na red, ali puno sporije – kazao je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Sven Müller.

Predsjednik Udruge Sv. Bartolomej, Vlado Arežina je izvijestio kako će s potporom Fonda vrlo brzo završiti projekt poludnevnog boravka, a rad udruge posebno je pohvalila kninska gradonačelnica Josipa Rimac.

– Ovo je ogledni primjer suradnje civilnog sektora s lokalnom samoupravom i resornim ministarstvom. Sv. Bartolomej je jedna od rijetkih udruga koja je ugovorna udruga s Ministarstvom, a moram reći i da neke ustanove ne bi odgovorile na izazove na ovako profesionalan način kao što je to učinila kninska udruga koja je također i pomogla u profiliranju mladih ljudi da biraju deficitarna zvanja i zanimanja. Mi ćemo i dalje pomagati u prikupljanju sredstava i lobiranju da se objekt poludnevnog boravka završi što prije – najavila je kninska gradonačelnica.

Prvu fazu izgradnje poludnevnog boravka financiralo je Ministarstvo socijalne politike i mladih, a svoj prilog dala je i inicijativa “RTL pomaže djeci”. Objekt poludnevnog boravka nalazi se na zemljištu bolnice, no suradnjom udruge i Grada riješeni su imovinsko pravni odnosi i udruga je dobila pravo građenja.

 

Izbornik