Besplatan internet na glavnom kninskom trgu i na tvrđavi


IMG_0582Ministarstvo turizma odobrilo je projekt Grada Knina „Uspostava hot spot lokacija“ kojim će se na glavnom gradskom trgu Ante Starčevića i na kninskoj tvrđavi svim građanima i posjetiteljima omogućiti besplatni wireless pristup internetu.

Kroz projekt „Uspostava hot spot lokacija u gradu Kninu“ uspostavit će se dinamičan interaktivan sustav čije tehnološko rješenje omogućuje brz, jednostavan i centralizirani pristup internetu te javnim gradskim informacijama.

Uspostavom sigurnog, uvijek dostupnog, bežičnog  pristupa internetu  turistima i sugrađanima na spomenutim lokacijama koji kroz prilagođeni pristup daje mogućnost informiranja korisnika osigurava se platforma za pravovremeno oglašavanje svih atraktivnih događanja.

Projekt je prošao na natječaju Ministarstva turizma koje će financirati 50 posto troškova dok će drugih 50 posto biti osigurano iz gradskog proračuna. Riječ je o programu poticanja slobodnog pristupa internetu u turističkim destinacijama kojem je cilj, između ostalog, ojačati promociju hrvatskih odredišta i privući nove goste, a time i utjecati na podizanje ukupne konkurentnosti hrvatskog turizma.

Izbornik