Dinara – Primorac (B) 1:2


nk dinaraKNIN – Igralište podno Tvrđave. Gledatelja 150. Sudac: Hrvoje Anić Kaliger (Knin).

STRIJELCI: 1:0 – Šućur (31), 1:1 – Vodopija (40), 1:2 – Lazarevski (76).
DINARA: Milić, L.Amanović, Medaković, Dilber, Bogut, Matić, B.Krvavica, Manojlović, S.Ercegovac, Šućur, Jurić. TRENER: Dujo Barić.(Još su igrali: Sarić, P.Ercegovac, S.Krvavica, Mlikota, Marina, Nikolić-Kovačić, M.Amanović).

PRIMORAC (B): Rogić, Lazarevski, Marković, Volpi, M.Colić, Čulina, P.Colić, Galešić, Moravčić, Vodopija, Elvić. (Još su igrali: Tuta, Lukić, Fain, Mitrović, Mršić). TRENER: Jugo Dominis.
Lijepu nogometnu predstavu pružili su nogometaši Dinare i Primorca, gotovo pa natjecateljskog karaktera. Premda su Kninjani izgubili dvoboj od gostiju iz Biograda, ostavili su izvanredan dojam i komotno se može reći da poraz nisu zaslužili.
Domaća momčad u prvom dijelu je bila bolji takmac i prva je šteta što na odmor nije otišla sa nekoliko pogodaka prednosti. Mario Šućur je u 12.minuti topovskim udarcem pogodio spoj grede i stative. Potom je vrlo dobri Bruno Krvavica šutirao tik uz vratnicu. Kninjani su poveli u 31.minuti, izvanrednu akciju sa centra je započeo Lazar Amanović te parabolom produžio prema Marinu Juriću, ovaj potonji je glavom produžio do Ivana Matića koji je uposlio Maria Šućura, da bi isti odapeo neobranjivo pod samu gredu. Šućur je potom imao još dvije izuzetne prigode, u jednoj je slabo šutirao, a u drugoj je bio sebičan, dva igrača su bila u boljoj poziciji ali loptu nisu dočekali. Gosti su u prvom dijelu jednom zaprijetili i preko Vodopije rezultat poravnali.

U nastavku susreta gosti su ipak bili bolji takmac, što je i logično jer je domaći trener radio izmjene kao na traci, pa je igra izgubila onu nit prepoznatljivosti koja ih je krasila u prvom dijelu. Dvije matne prigode koje su gosti pripremili skinuli su domaći vratari Milić i Sarić. Ipak, pobjedu im je euro golom iz slobodnog udarca donio Lazarevski.
Kninjani su se, treba to doista istaknuti, predstavili u jednom novom ruhu, igrali su lijepo za oko, od noge do noge, a iz spomenute igre stvarali su prigode. Nedostajalo je malo više mirnoće i krajnji omjer je zasigurno mogao i trebao biti drugačiji. Novi stil igre kninske momčadi prepoznali su i gledatelji glasno i pozitivno komentirajući na tribinama. Novi strateg Dujo Barić čini se da je na pravom putu.

tekst i foto Ante Livaja

Izbornik