Održana 11. sjednica Gradskog vijeća


U Kninu je danas održana 11. sjednica Gradskog vijeća sa samo šest točaka dnevnog reda, uglavnom proceduralnog karaktera.

Gradski vijećnici tako su donijeli odluku da se trgovačkom društvu Ceste Šibenik povjeri obavljanje komunalne djelatnosti održavanja nerazvrstanih cesta na području grada, a poduzeću G.O. Građevinar iz Vrbnika kod Knina obavljanje komunalne djelatnosti održavanja javnoprometnih pješačkih površina na području grada.

Na temelju Zakona o zaštiti i spašavanju, Zakona o zaštiti od elementarnih nepogoda te Vladinog Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH za turističku 2014. godinu, Gradsko vijeće usvojilo je Program pripremnih i provedbenih aktivnosti za turističku 2014. godinu na području Grada Knina. Kninski parlament usvojio je i Operativni program aktivnosti Grada za ljetnu sezonu 2014.

Usvojena je i jedna proceduralna izmjena Odluke o plaći i drugim pravima gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika iz radnog odnosa. Tako se promijenio članak 5. postojeće Odluke koji sada glasi: “Za vrijeme profesionalnog obavljanja dužnosti gradonačelnik i njihovi zamjenici ostvaruju pravo na plaću, odnosno naknadu plaće, kao i druga prava iz rada propisana posebnim zakonom, a vrijeme obavljanja dužnosti uračunava im se u staž osiguranja”. Tako će gradonačelnik i zamjenici ostvarivati prava, ne kao lokalni službenici, nego prema posebnim propisima.

U današnjoj sjednici, koja je trajala samo pola sata, bilo je samo jedno vijećničko pitanje, odnosno prijedlog gradskog vijećnika Marka Jelića koji je predložio imenovanje novog zapovjedništva za civilnu zaštitu u kojem će biti osobe s vojnim i vatrogasnim iskustvom. Predstavnici izvršne vlasti prijedlog će uzeti u razmatranje te pismeno odgovoriti Jeliću na idućoj sjednici.

Kuriozitet ove sjednice je da su po prvi puta na zasjedanju kninskog parlamenta bili predstavnici, točnije predstavnice udruga. Kuriozitet, barem što se tiče ovoga sastava vijeća, jest i to da se na današnjoj sjednici nisu pojavili vijećnici SDP-a.

Izbornik