• Naslovna
  • Sport
  • Dinara prvak Županijske nogometne lige; Dinara – DOŠK 6:1

Dinara prvak Županijske nogometne lige; Dinara – DOŠK 6:1


Dinara - prvakPiše i uslikao: Ante Livaja

KNIN – Igralište podno Tvrđave. Gledatelja 500. Sudac: Dario Kulušić (Šibenik) 7,5.

STRIJELCI: 1:0 – Teskera (2), 1:1 – H.Dujić (14), 2:1 – Teskera (27), 3:1 – Šamija (33), 4:1 – Šamija (56), 5:1 – Šamija (64), 6:1 – Stojak (87).

DINARA: Milić 7 (od 80. Meštrović -), Kurevija 7,5, Radić 8, Elez 7, S.Ercegovac 6,5 (od 77. Jurić -), Matić 7 (od 42. Ivković 7), Kurbaša 7,5, Ljubić 8, Lučić 7,5 (od 83. Z.Sitar -), Šamija 9, Teskera 7,5 (od 72. Stojak 7). TRENER: Miroslav Čalić 8.

DOŠK: Čupić 5,5, Elez 5,5 (od 60. Begonja 5,5), Puljić 5,5 (od 77. M.Ercegovac -), Sušić 5,5, Abramac 5,5, Eraković 6 (od 58. Andabaka 5), Ponoš 6, H.Dujić – (od 18. Goreta 5,5), Bukarica 6, Tarle 5,5, Bogdan 5,5 (od 75. Aleksić -). TRENER: Nema.

IGRAČ SUSRETA: Marinko Šamija.

Nogometaši kninske Dinare pobjedom su u posljednjem susretu prvenstvenog kola osvojili naslov Županijskog prvaka. Najljepši je to dar koji su igrači “stare dame” podno Tvrđave mogli podariti svojim navijačima u godini u kojoj slave 100. obljetnicu postojanja.

Unaprijed se znalo da sraz Kninjana i Drnišana odlučuje o prvaku, samo rezultat (0:0) vodio je do majstorice, pa su strasti prije početka dvoboja dosegnule vrhunac. No, utakmica je bila izuzetno korektna, a krajnji ishod najbolje sugerira kako su se odvijali stvari na terenu. Kninjani su definitivno pružili najbolju partiju sezone u trenutku kada je to bilo najpotrebnije. Igrom su pokazali da su s razlogom ponijeli laskavu titulu koji su po kvaliteti odavno trebali osigurati, a zbog čega nisu, e to je priča za drugu temu.

Dvojbe oko končanog pobjednika gotovo da nije bilo, domaćini su susret otvorili kao u snovima. Teskera je u 2.minuti zabio na sjajnu asistenciju Ljubića. Hladan tuš za domaće igrače i navijače u 14.minuti priredio je Hrvoje Dujić, spretno i sretno je poentirao za poravnanje. Ali domaćini nisu klonuli duhom, naprotiv, igrali su viktoriju i bilo je pitanje kad će ponovno povesti. U razmaku od šest minuta mrežu gostiju zatresli su Teskera, na odličnu asistenciju Matića, te Šamije nakon što ga je kao na pladnju poslužio Stipe Ercegovac. Gosti su u pravilu prijetili iz prekida i preskakanjem igre, uz to dvije matne prigode koje su imali nisu pretvorili u golove. Kninjani se u nastavku nisu povukli, već su igrom tražili nove situacije za golove, a takove dvije Marinko Šamija je znalački zabio te tako odagnao svaku možebitnu neugodnost za svoju momčad. Kod prvog zgoditka Šamiji je asistirao Ljubić, a kod drugog ovaj potonji topovski je šutirao, a vratar gostiju loptu odbio koju je Šamija pospremio u mrežu. Točku na ovu izvanrednu predstavu kninskog kluba stavio je Željko Stojak na samom izdisaju dvoboja.

Drnišani okupirali Knin

Nogometaši DOŠK-a u Kninu su imali podršku navijača kao da su igrali na svojoj Podvornici. Kao pravi fanatici Drnišani su već u ranim popodnevnim satima posebnim autobusima i automobilima pohodili Zvonimirov grad te sa tribina burno ali iznimno korektno bez ijedne uvrede na račun sudionika dvoboja bodrili svoju momčad.

Pehar i medalje

Zlatne medalje i pobjednički pehar kapetanu Dinare Stipi Ercegovcu i njegovim suigračima uručio je Željko Dulibić, predsjednik Županijskog nogometnog saveza. Kada je obavljena “primopredaja” medalja i pehara slavlje je moglo otpočeti. Otpuštena je ručna, pjesma i oduševljenje kninskih igrača nije bilo kraja, šampanjac je prštao na sve strane, a fešta je potrajala do dugo u noć.

Kvalifikacijama do 3.HNL

Kninski klub je osvajanjem prvog mjesta stekao pravo igranja kvalifikacija za popunu 3.HNL-jug. Kninjani će biti u bubanj sa tri preostala prvaka iz tri dalmatinske Županije, a to su Croatia iz Zmijavaca, Gusar iz Komina i Polača. Igrat će se po kup sustavu, na dvije utakmice, a samo jedan klub će steći pravo igranja u Trećoj ligi.

Izbornik