Sjajna izložba Anite Živaljić u Foto klubu Knin


Inače ne pišem osvrte s izložbi u Foto klubu Knin jer tamo dolazim kao konzument (osim kad i sam izlažem) – uživati u izložbama i u druženju.

Ovaj put ću ipak napraviti iznimku jer Anita Živaljić je napravila pravu malu instalaciju koja je uključivala i glazbu i recital i razbacane predmete i otiske po prostoriji, a izložene slike su majstorstvo kompozicije i svjetla i zajedno tvore umjetnički koncept – za primjer.

Izložba nazvana “Nevidljivi čovjek” prikazuje upravo – njega kroz “prigušenu”, pomalo mističnu atmosferu u vintage, oronulom interijeru.

Zbog svoje zaigrane kompozicije i neobičnog osvjetljenja fotografije pomalo sliče na likovna djela pa čak i na one stare animacije računalnih igrica o Drugom svjetskom ratu. Sve to skupa daje onu finu starinsku kremu u kojoj posjetitelj može samo uživati.

Anita Živaljić je splitska članica Foto kluba – Knin u kojem je vrlo aktivna i nije joj teško doći iz Splita na sva foto događanja u Kninu.

Ona je i sjajan fotograf, istovremeno i kreativac i perfekcionist, a ova izložba najbolje predstavlja nju kao vrsnu umjetnicu.

Više fotografija pogledajte u Huknetovoj facebook grupi.

Foto: Igor Drača, Mićo Samardžija, Anita Živaljić, Igor Roguljić

Tekst: Ivica Šimić

Izbornik