Kninski bend The Alibor izdao je svoj prvi album!!!


Debitantski album The Alibor je izdao nakon točno 20 godina postojanja (s pauzom od 2010. do 2019. godine).

„Kakav je to bezvezan bend koji prvi album izdaje nakon 20 godina?“ legitimno je pitanje koje ćemo pokušati preduhitriti.

Kad pokušavaš nešto napraviti u malome gradu, u provinciji (bio to poslovni ili umjetnički pothvat) i iznijeti to prema vani, izvan lokalnih okvira – višestruko je teže nego kada neki projekt radiš iz velikoga grada.

No, tim je ovaj album slađi.

Album je ovo u kojem su se nakupile godine prekida i početaka, odlazaka i dolazaka, dobrih i loših proba, odricanja, rada, kreiranja, promišljanja o glazbi… 

I evo, napokon je tu, iznijeli su ga zajedno troje ljudi koji su u bendu od početaka i troje novih članova. Iznijeli su ga zajedno oni iskusni i oni mladi članovi benda. Sebe su u album utkali i svi bivši članovi i članice.

Album se zove “Stvari s izleta”, a izdanje je tako zavedeno i u registru ZAMP-a. Snimljen u studiju Twenty Twenty u Zadru od svibnja do prosinca 2023. godine, snimatelj i producent bio je Jere Šešelja,  a izdavač albuma je sami bend – The Alibor.

The Alibor Foto: Vladimir Jelić

Prvijenac The Alibora su odsvirali, otpjevali i aranžirali njegovi članovi i članice Katrin Bilić – vokal, Marija Kaić Zvijerac – klavijature i prateći vokal, Matija Miličević-Gregov – klavijature, Duško Korlat – gitara, Ivica Šimić – bas gitara i Jug Ramljak – bubnjevi.

Album je objavljen na svim bitnim digitalnim platformama, a to su Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal, i YouTube. 

Na albumu su žanrovski zastupljena tri pravca i to Alternativni rock (pjesme Lažni kupač, Okrutna i Wi Fi), Art rock (pjesme Stvari s izleta, So-Ho, Slušali smo vlakove i S prozom na put) i radiofonični Indie pop (pjesme Anastazija, Hit i Sjećanja).

Cover albuma izradio je Mićo Samardžija, a autor fotografije je Damir Mijakovac.

Eto, uživajte, puštajte album, pronađite omiljene pjesme, dajte nam feedback.

Link na album na YouTube-u: https://www.youtube.com/watch?v=yNbfSveCDXs

Link na album na Spotify-u:  https://open.spotify.com/album/5VHxOdm0CYGzgawzqIPhmP

Link na album na Apple Music-u: https://music.apple.com/hr/album/stvari-s-izleta/1729416693

Stranica benda na Wikipediji https://hr.wikipedia.org/wiki/The_Alibor

Stranica albuma na Wikipediji https://hr.wikipedia.org/wiki/Stvari_s_izleta

Izbornik