• Naslovna
  • Rad gradske uprave
  • Na Gradskom vijeću o gubitku Upravitelja i tužbi protiv portala koji po mišljenju Ministarstva nema pravo nositi ime grad-knin

Na Gradskom vijeću o gubitku Upravitelja i tužbi protiv portala koji po mišljenju Ministarstva nema pravo nositi ime grad-knin


20140508_160353Gubitak u poslovanju Upravitelja i tužba Grada protiv portala grad-knin.net teme su koje su dominirale i izazvale najgorljivije rasprave na jučerašnjoj sjednici kninskog Gradskog vijeća.

Izviješće o radu Upravitelja d.o.o. izazvalo je raspravu zbog gubitka te tvrtke u poslovanju u prošloj godini u iznosu od 274 tisuće kuna.

– Upravitelj je poslovao s gubitkom zbog isplate otpremnine bivšem direktoru (Šimi Šimiću op.a), zbog njegove nemarnosti i naslijeđenih sudskih sporova – izvijestio je direktor Upravitelja Ivica Deronja.

Vijećnika SDP-a Mirka Antunovića zanimao je iznos otpremnine i razlog smjene bivšeg direktora.

– Bruto iznos otpremnine bio je 154 tisuće kuna. Smijenjen je zbog brojnih pritužbi predstavnika stanara, a Grad ima autonomno pravo smijeniti direktora – odgovorio je kninski dogradonačelnik i predsjednik skupštine Upravitelja Nikola Blažević.

Vijećnica HDZ-a Maja Deronja pitala je što je s opomenom pred tužbu Grada Knina protiv portala grad-knin.net zbog korištenja imena Grad Knin.

– Ministarstvo uprave na naš je upit odgovorilo da gospodin Jadrić (urednik portala op.a) nema pravo koristiti ime Grada Knina u imenu portala. Iako je i on dobio odgovor od Ministarstva i iako se u svojim tekstovima često poziva na transparentnost, nije na svom portalu objavio odgovor Ministarstva uprave. Oko eventualne tužbe ćemo se još konzultirati – odgovorio je kninski dogradonačelnik Nikola Blažević kojega je vijećnica HDZ-a Ana Šimić pitala za koju medijsku kuću zapravo gospodin Jadrić radi i ima li novinarsku iskaznicu, na što je Blažević kazao kako na ta pitanja ne zna odgovor.

Kninski gradski vijećnici usvojili su izvješća o radu  gradskih tvrtki, Komunalnog poduzeća, Čistoće i zelenilo, Upravitelja, Matice i Turističke zajednice.

Komunalno poduzeće je, saznali smo iz izvještaja za prošlu godinu, poslovalo pozitivno te je riješilo dugogodišnji dug prema Hrvatskim vodama koji je, kada je direktorica Sanja Bebek preuzela dužnost, iznosio 7,4 milijuna kuna.

 

Izbornik