• Naslovna
  • Društvo
  • U četvrtak u 18h prikazivanje filma “Andrija Andabak – lovac na tenkove”

U četvrtak u 18h prikazivanje filma “Andrija Andabak – lovac na tenkove”


U četvrtak će se u velikoj dvorani Veleučilišta Marka Marulića s početkom u 18 sati održati prikazivanje dokumentarnog filma “Andrija Andabak – lovac na tenkove”.

Događaj organizira ​Povijesna Postrojba kralja Dmitra Zvonimira u povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Gost večeri je povjesničar Borna Marinić koji potpisuje scenarij i režiju filma, a po završetku projekcije će održati i predavanje o povijesti vukovarskog vodotornja.

Projekciji će prethoditi polaganje vijenca i paljenje svijeća na spomeniku Oluja ’95 na Trgu Ante Starčevića u Kninu u 17:30 sati.

Cilj programa kojega financira Grad Knin je dostojanstveno obilježavanje junačke bitke branitelja Vukovara, edukacija o strahotama okupiranog Vukovara te postizanje razumijevanja posljedica strahota rata na živote onih koji su ih proživjeli.

“Čast nam je organizirati ovaj program u svrhu očuvanja sjećanja i istine te prenošenja istih na mlađe naraštaje s ciljem očuvanja mira i ljubavi prema domovini te razumijevanju suverenosti naroda”, ističu organizatori.

Izbornik