Gradsko vijeće: Umjesto južne u prostorni plan ide sjeverna obilaznica


Gradsko vijeće usvojilo je danas prijedlog odluke o izradi Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Knina.

Umjesto preskupe (40 milijuna eura) trase južne obilaznice grada koja bi ugrozila razvoj turizma planiran na prostoru vojarne Krka i zbog koje bi se rušio i krajolik, a i niz kuća uz Drnišku cestu, izmjenama Prostornog plana definirat će se trasa sjeverne obilaznice koja će biti pet puta jeftinija i radi koje će se rušiti samo jedan objekt.

Ovim izmjenama planira se ukinuti obveza izrade Urbanističkog plana uređenja zaštićene urbane cjeline grada Knina, a s ciljem buduće brže obnove stare gradske jezgre.

Gradsko vijeće raspisalo je danas i izbore za članove vijeća mjesnih odbora koji će se održati 10. prosinca.

Usvojen je i pravilnik o ocjenjivanju službenika i namještenika. Ocjenjivat će ih pročelnici, a pročelnike gradonačelnik.

Najbolje ocijenjeni dobit će stimulaciju u vidu dodatka na plaću.

Donesena je i odluka o osnivanju Savjeta mladih Grada Knina. Zadnji put se taj savjet probao oformiti 2019. godine no mladi su pokazali nezainteresiranost i nitko se nije prijavio. Nezainteresiranost mladih prisutna je u cijeloj županiji gdje se također nije uspjelo formirati ovo tijelo.

Novi gradski vijećnik od danas je Mirko Bajić. On je zamijenio stranačkog kolegu iz SDSS-a Dušana Milivojevića koji je zamrznuo svoj mandat iz osobnih razloga.

U vijećničkim pitanjima i odgovorima doznali smo da se radi prometni elaborat koji će biti upućen Hrvatskim cestama, a koji će predviđati zabranu skretanja iz Tomislavove u Ulicu IV. Gardijske brigade. Elaborat bi trebao biti gotov do kraja godine.

Doznali smo i da će se otvarati nove autobusne linije, na primjer prema Zadru. Natječaj je Županija već raspisala, a koncesionari će biti subvencionirani.

Saznali smo i da će svi projekti iz Intervencijskog plana biti gotovi do kraja ove godine.

Što se tiče restorana na Krčiću ići će se u izmjenu projekta kako bi se zadovoljili uvjeti za natječaj. Tako će se morati definirati izgradnja septičke jame jer na prostoru restorana ne postoji kanalizacijski sustav. S projektom će se aplicirati na jedan od programa odnosno EU natječaja za turističku infrastrukturu.

Izbornik