U subotu Dan ružičaste vrpce; Dođite na trg


Listopad je mjesec borbe protiv raka dojke, a vrhunac je DAN RUŽIČASTE VRPCE koji se održava svake godine prve subote u listopadu.

Sve je počelo prije dvadesetak godina, kada je u Americi pokrenuta neprofitna, humanitarna udruga za borbu protiv raka dojke, nazvana po svom simbolu – „Ružičasta vrpca“. Danas ovaj humanitarni projekt uključuje više od 30 zemalja svijeta sa zajedničkim ciljem – upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke kako bi se povećao broj izlječenja.

I ove godine Liga protiv raka Grada Knina aktivno se priključuje tradicionalnoj humanitarnoj akciji posvećenoj oboljelima od raka dojke te prevenciji karcinoma dojke kod žena (edukacijom građana o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka dojke, dijeljenjem promotivnih materijala Nacionalnog preventivnog programa i Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije).

Ovim putem Liga protiv raka Grada Knina vas poziva da se pridružite ovu subotu, 7. listopada na Trgu Ante Starčevića u Kninu, od 10:00 do 12:00 sati  kako bismo zajedničkim snagama još jednom ukazali na važnost preventivnog pregleda koji vodi do ranog otkrivanja raka dojke.

Izbornik